Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Σοφία Βούλτεψη
Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Κώστας Μπάρκας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Σ. Βούλτεψη – Κ. Μπάρκας στο pagenews.gr: Πολιτική αντιπαράθεση για τις εκλογές & το φράχτη στον Έβρο

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Κώστας Μπάρκας όπου αναφέρθηκαν στο φράχτη στον Έβρο αλλά και τις εθνικές εκλογές

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Κώστας Μπάρκας μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν στο φράχτη στον Έβρο αλλά και τις εθνικές εκλογές.

Σ. Βούλτεψη – Κ. Μπάρκας στο pagenews.gr: Πολιτική αντιπαράθεση για τις εκλογές & το φράχτη στον Έβρο

Η κ. Βούλτεψη δήλωσε: “Κοιτάξτε νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταλήξει ακόμη το συζητάει εδώ και πολλά χρόνια για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου επιστροφών, ελέγχου των συνόρων, το κάνει με τη Frontex αλλά δεν έχει καταλήξει σε κάτι που να αφορά το σύνολο των χωρών. Στο μεσοδιάστημα οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες οι ευρωβουλευτές των οποίων ψηφίζουν εναντίον των φραχτών και ειδικά του φράχτη στα δικά μας χερσαία σύνορα, οι χώρες όμως αυτές οι ίδιες έχουν κλείσει τα σύνορά τους έχουν ουσιαστικά καταργήσει τη συνθήκη Σένγκεν με πολύ μεγάλες συνέπειες για την οικονομία της Ευρώπης γιατί η Σένγκεν υπάρχει για να κυκλοφορούν ελεύθεροι άνθρωποι και προϊόντα μόλις προχθές μας έστειλε και η Ισλανδία ότι επαναφέρει τους εσωτερικούς ελέγχους, άρα λοιπόν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι πάνε και ψηφίζουν μετά κάτι άλλο που να αφορά μια χώρα ή περισσότερες χώρες. Η Ελλάδα, η Γαλλία και η Μάλτα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Εμείς όπως ξέρετε έχουμε πει έτσι κι αλλιώς ότι ο φράχτης θα επεκταθεί είτε με ευρωπαϊκά χρήματα είτε με ελληνικά…”.

Ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε: “Έχουμε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δει σοβαρά το πρόβλημα του μεταναστευτικού που αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ να σας θυμίσω κατάφερε να διαχειριστεί μεταναστευτικές ροές 1,5 εκατομμύριο ανθρώπων που πέρασαν από τα σύνορα της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα δημιούργησε υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με το χαρτοφυλάκειο που έχει και η κ. Βούλτεψη. Η Νέα Δημοκρατία στην αρχή το κατήργησε και στη συνέχεια το επανέφερε κατανοώντας ότι υπάρχει πρόβλημα μεταναστευτικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλες εκείνες τις προσπάθειες και στη χώρα μας και στην Ευρώπη για να μπορεί το ζήτημα αυτό να είναι ευρωπαϊκό…”.