Αθλητισμός

Το πρόβλημα του ΠΑΟ είναι ένα και ίδιο σε όλα τα ματς

Το πρόβλημα του ΠΑΟ είναι ένα και ίδιο σε όλα τα ματς

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Γιατί είναι καλύτεροι οι Πράσινοι όταν λείπει ο Βραζιλιάνος; τρεις λόγοι που χάθηκαν οι βαθμοί και τι συμβαίνει με την τακτική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με τρεις βασικά απ’ αυτούς να ξεχωρίζουν “αρνητικά” για την προσφορά τους, τουλάχιστον με βάση το όνομα, το συμβόλαιο, τον θόρυβο που έγινε γι’ αυτούς στον πρώτο γύρο και την συνολική προσφορά τους αναφερει ο Κώστας Γκόντζος στο Sportdog  Κι αυτοί είναι οι Μπερνάρ και Σπόραρ κατά κύριο λόγο

Ακόμα χειρότερα  έχει φανεί πως όποτε ο Μπερνάρ είναι βασικός στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο απ’ όταν λείπει, στον δημιουργικό τομέα. Κι αυτό έχει την εξήγησή του, καθώς πέρα από την μέτρια προσφορά του Βραζιλιάνου στην δημιουργία, η παρουσία του δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι δημιουργικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού να ξεκινάνε συνήθως “στριμωγμένες” και υπό πίεση από τον αντίπαλο, με συνέπεια να μην έχουν και τις καλύτερες προδιαγραφές στην συνεχεια τους.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Σπόραρ τώρα.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση των καλοκαιρινών μεταγραφών καθώς σε καμία περίπτωση και με εξαίρεση κάποια δεκάλεπτά στον πρώτο γύρο και τις… εκτελέσεις πέναλτι, δεν έπεισε ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί πάνω του στον εκτελεστικό τομέα.

Κι αρκεί κάποιος να σκεφτεί που θα ήταν από πλευράς σκοραρίσματος, αποτελεσμάτων και γενικότερα ο Παναθηναϊκός, αν δεν είχε την τύχη να έρθει στο προσκήνιο από… σπόντα ο Ιωαννίδης και να του λύσει τα χέρια σε όλο σχεδόν το δεύτερο γύρο, όταν ο Σπόραρ είχε σιγήσει εντελώς είτε λόγω ντεφορμαρίσματος, είτε λόγω των συχνών απουσιών του λόγω τραυματισμών.

Όταν λοιπόν από τους πέντε βασικούς μεσοεπιθετικούς σου, οι τρεις είναι μονίμως μέτριοι ή και αρνητικοί, τότε είναι έυκολη η εξήγηση των δυσκολιών που παρουσιάζει δημιουργικά και από πλευράς σκοραρίσματος ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό εξηγεί ίσως και το γιατί ο Γιοβάνοβιτς στα περισσότερα ντέρμπι εμφανίζει τον Παναθηναϊκό αρκετά… φοβικό και με κύριο στόχο να μην χάσει, αφού είναι ολοφάνερο ότι έχει καταλάβει πως δεν μπορεί να στηριχτεί σε μια τολμηρή τατική αναζήτησης της νίκης με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και αρκείται στο μικρότερο κακό κι από κει και πέρα αν… κλέψει και την νίκη τη έκλεψε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments