Global News

Die Zeit: Βουλγαρία. Ελάχιστα μπροστά το φιλοδυτικό μπλοκ

Die Zeit: Βουλγαρία. Ελάχιστα μπροστά το φιλοδυτικό μπλοκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το φιλελεύθερο-συντηρητικό μπλοκ PP-DB είναι η ισχυρότερη δύναμη στις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία. Ωστόσο, ο σχηματισμός κυβέρνησης μπορεί να είναι δύσκολος.

Πολύ μικρή διαφορά προκύπτει στις βουλευτικές εκλογές στην Βουλγαρία. Σύμφωνα με τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις, το φιλελεύθερο- συντηρητικό μπλοκ PP-DB, που θεωρείται φιλοδυτικό, προηγήθηκε μόλις με περίπου 26% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση, με περίπου 25% των ψήφων, βρίσκεται η κεντροδεξιά συμμαχία του κόμματος Gerb του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του μικρότερου εταίρου του SDS, η οποία καταψηφίστηκε το 2021 μετά από καταγγελίες για διαφθορά.

Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, ο σχηματισμός σταθερής κυβέρνησης θα μπορούσε να γίνει δύσκολος. Ήταν οι πέμπτες βουλγαρικές εκλογές για την ανάδειξη Κοινοβουλίου μέσα σε δύο χρόνια.   Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι το υπερεθνικιστικό κόμμα Vasrashdane (Αναγέννηση) κατάφερε να αυξήσει τις έδρες του στο κοινοβούλιο από 10 σε 14%. Είναι φιλορώσος και απορρίπτει ενέργειες κατά της Ρωσίας και του προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments