ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Δημήτρης Τζανακόπουλος στο pagenews.gr: Με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί προοδευτική διακυβέρνηση

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στις εκλογές, τις μετεκλογικές συνεργασίες,στο δυστύχημα των Τεμπών και άλλα θέματα.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου  όπου  αναφέρθηκε στις εκλογές, τις μετεκλογικές συνεργασίες, στο δυστύχημα των Τεμπών και άλλα θέματα.

Δημήτρης Τζανακόπουλος στο pagenews.gr: Για τις εκλογές

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: “Οι εκλογές της 21ης Μαίου θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής επομένως η αυτοδυναμία οποιουδήποτε κόμματος είναι εκ των πραγμάτων και αντικειμενικά προεξοφλημένο ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Επομένως η κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική μάχη θα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας, αυτό είναι κάτι δεδομένο. Βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνοντας αν θέλετε και τη θεσμική κανονικότητα έχει δηλώσει ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα θελήσει να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. Από τη μεριά μας στο ΣΥΡΙΖΑ λέμε το εξής αν υπάρχει μια μόνο προϋποθεση για να μπορέσει να διαμορφωθεί κυβέρνηση συνεργασίας και να φύγει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία και αυτή η μία προϋπόθεση είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος 21 Μαίου τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της σημερινής αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας που θα έχει την εμπιστοσύνη της επόμενης βουλής. Αυτό είναι και θεσμικά και πολιτικά η ορθότερη λύση με δεδομένο ότι έχουμε δει πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις  έχουν στην πραγματικότητα προκαλέσει τα πάνδεινα στη χώρα με τον τρόπο τον αλλαζονικό και τον αυταρχικό τρόπο που έχουν κυβερνήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια”.

Δημήτρης Τζανακόπουλος στο pagenews.gr: Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

“Ο κ. Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν υπάρχει από την δική μας πλευρά καμία βούληση να τεθούν όροι κυβερνητικής πλειοψηφίας εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα. Δεν θα κάνουμε μια κυβέρνηση των ηττημένων. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να προχωρήσουν σε αυτού του τυπου αν θέλετε τις διαπιστώσεις κάτι φοβούνται. Θεωρούν ότι υπάρχει πράγματι η δυνατότητα διαμόρφωσης πολτικών συσχετισμών τέτοιων που θα διώξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία πράγμα το οποίο είναι και ο κύριος στόχος..” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.