Αθλητισμός

O Μάσα ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον τίτλο του 2008 στα δικαστήρια

O Μάσα ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον τίτλο του 2008 στα δικαστήρια

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Μετά τις αποκαλύψεις του Μπέρνι Έκλεστον σχετικά με όσα έγιναν εκείνη τη χρονιά στη Σιγκαπούρη, ο βετεράνος οδηγός της F1 ζυγίζει τις επιλογές του.

Η αποκάλυψη του Έκλεστον

Ο άλλοτε κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, παραδέχθηκε μιλώντας στο F1 Insider πως τόσο αυτός, όσο και ο τότε πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου ΑθλητισμούΜαξ Μόσλεϊ, γνώριζαν για το «στημένο» Grand Prix Σιγκαπούρης του 2008. Τότε που ο δαιμόνιος Φλάβιο Μπριατόρε είχε δώσει εντολή στον Νέλσον Πικέ Τζούνιορ να στείλει το μονοθέσιο της Renault στον τοίχο, αλλάζοντας τις ισορροπίες υπέρ του μετέπειτα νικητή, Φερνάντο Αλόνσο.

Συγκεκριμένα, ο 92χρονος είχε πει: «Ο Μαξ Μόσλεϊ κι εγώ ενημερωθήκαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν το 2008 για όσα είχαν συμβεί το 2008 στη Σιγκαπούρη. Ο Πικέ Τζούνιορ είχε πει στον πατέρα του, Νέλσον, πως η ομάδα του είχε ζητήσει να καταλήξει στον τοίχο σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε να προκαλέσει καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας και να βοηθήσει τον teammate του, (Φερνάντο) Αλόνσο. Ο Πικέ Τζούνιορ φοβόταν για την επέκταση του συμβολαίου του, ήταν υπό μεγάλη πίεση και συμφώνησε. Αποφασίσαμε να μην κάνουμε κάτι άμεσα. Θέλαμε να προστατεύσουμε το σπορ και να το σώσουμε από ένα τεράστιο σκάνδαλο. Γι’ αυτό καλόπιασα τον πρώην οδηγό μου, Νέλσον, ώστε να παραμείνει ψύχραιμος. Τότε υπήρχε ένας κανονισμός που έλεγε πως η τελική κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεν μπορούσε να αλλάξει μετά την απονομή των βραβείων της FIA στο τέλος της χρονιάς. Έδωσαν στον (Λιούις) Χάμιλτον το πρωτάθλημα κι όλα ήταν μια χαρά».

Ο Μάσα σκέφτεται να πάει στα δικαστήρια

Ο 41χρονος σήμερα Μάσα, πρόσθεσε: «Μετά από 15 χρόνια, ακούμε τον τότε κάτοχο εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ να λέει πως το ήξερε από το 2008, όπως και ο Πρόεδρος της FIA αλλά δεν έκαναν τίποτα… Αυτό είναι πολύ λυπηρό, να ξέρεις πως τα αποτελέσματα εκείνου του αγώνα θα έπρεπε να είχαν ακυρωθεί και πως θα είχα έναν παγκόσμιο τίτλο. Στο τέλος, εγώ ήμουν ο μεγάλος χαμένος από εκείνο το αποτέλεσμα. Το ψάχνουμε λοιπόν το θέμα, προσπαθούμε να καταλάβουμε όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχουν νόμοι, ανάλογα τη χώρα, όπου δεν μπορείς να γυρίσεις 15 χρόνια και να υπάρξει κάποια δικαστική λύση. Όμως μελετώ τη νομοθεσία, έχουμε μία ιδέα του πως μπορούμε να κινηθούμε από εδώ και πέρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments