Global News

Sky News: Η Καμίλα χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον τίτλο «Βασίλισσα Καμίλα»

Sky News: Η Καμίλα χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον τίτλο  «Βασίλισσα Καμίλα»

Πηγή Φωτογραφίας: Robb Report

Ο τίτλος της βασίλισσας Καμίλα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε προσκλήσεις για τη στέψη του βασιλιά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση της 6ης Μαΐου αποκαλύφθηκαν επίσης μαζί με τις επίσημες προσκλήσεις το βράδυ της Τρίτης. Η Καμίλα αναφέρεται ως Queen Consort μετά από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, αλλά ονομάζεται Queen Camilla στις προσκλήσεις, οι οποίες σύντομα θα σταλούν σε περισσότερους από 2.000 καλεσμένους. Ονομάστηκαν επίσης οι Σελίδες Τιμής που «θα παρευρεθούν στη μεγαλειότητά τους κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης, με τον μελλοντικό βασιλιά Πρίγκηπα Γεώργιο ανάμεσά τους.

Τα οκτώ αγόρια που απαρτίζουν τις σελίδες είναι ηλικίας από εννέα έως 13 ετών και είναι είτε οικογενειακοί φίλοι είτε στενοί συγγενείς του Βασιλιά και της Βασίλισσας. Η ομάδα περιλαμβάνει τρία από τα εγγόνια της Καμίλα. Οι προσκλήσεις της στέψης θα τυπωθούν σε ανακυκλωμένη κάρτα και θα διακοσμηθούν με πολύχρωμα άγρια ​​ζώα και λουλούδια σε σχέδιο του καλλιτέχνη Andrew Jamieson, αδελφού του Σωματείου Εργατών Τέχνης, του οποίου ο Βασιλιάς είναι επίτιμο μέλος. Το εμπνεύστηκε από τον Πράσινο Άνθρωπο, μια αρχαία φιγούρα από τη βρετανική λαογραφία που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση. Η φιγούρα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της  πρόσκλησης στεφανωμένη σε φυσικό φύλλωμα και σχηματισμένη από φύλλα βελανιδιάς, κισσού και εμβληματικών λουλουδιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι προσκλήσεις αναφέρουν: «Η στέψη των μεγαλειοτήτων τους, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ & η Βασίλισσα Καμίλα – Με εντολή του Βασιλιά, ο Κόμης Μάρσαλ καλείται να… παραστεί στην Εκκλησία του Αβαείου του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου 2023». Μια βασιλική πηγή είπε: «Ήταν λογικό να αναφερόμαστε στην Αυτή Μεγαλειότητα ως Σύζυγος Βασίλισσας τους πρώτους μήνες της βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας, για να μπορέσουμε να την ξεχωρίσουμε από την Αυτής Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ.

Βασίλισσα Καμίλα  είναι ο κατάλληλος τίτλος για να τεθεί δίπλα στον «Βασιλιά Κάρολο» στην πρόσκληση. Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον τίτλο Βασίλισσα Καμίλα ως επίσημη ιδιότητα. Όλες οι πρώην σύζυγοι της βασίλισσας ήταν γνωστές ως Βασίλισσα  συν το μικρό τους όνομα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments