Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η εποπτική αρχή επιβάλλει πρόστιμο 16 εκ. δολαρίων στην TikToK

Μ. Βρετανία: Η εποπτική αρχή επιβάλλει πρόστιμο 16 εκ. δολαρίων στην TikToK

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η βρετανική υπηρεσία παρακολούθησης δεδομένων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επέβαλε πρόστιμο στην TikTok 12,7 εκατομμυρίων λιρών (15,9 εκατομμυρίων δολαρίων) για παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων

Η βρετανική υπηρεσία παρακολούθησης δεδομένων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επέβαλε πρόστιμο στην TikTok 12,7 εκατομμυρίων λιρών (15,9 εκατομμυρίων δολαρίων) για παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών, χωρίς τη γονική συναίνεση.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) εκτίμησε ότι το TikTok επέτρεψε σε 1,4 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 13 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του το 2020, παρόλο που ορίζει τα 13 ως το ελάχιστο όριο ηλικίας για τη δημιουργία λογαριασμού.

Το ICO είπε ότι οι παραβιάσεις δεδομένων σημειώθηκαν μεταξύ Μαΐου 2018 και Ιουλίου 2020, με την κινεζική εφαρμογή βίντεο να μην έχει κάνει αρκετά για να ελέγξει ποιος χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα και να αφαιρέσει τα ανήλικα παιδιά που ήταν.

“Υπάρχουν νόμοι για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας είναι τόσο ασφαλή στον ψηφιακό κόσμο όσο και στον φυσικό κόσμο. Η TikTok δεν συμμορφώθηκε με αυτούς τους νόμους”, δήλωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Έντουαρντς.

Τα δεδομένα των παιδιών μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και το προφίλ τους, παρουσιάζοντάς τους ενδεχομένως επιβλαβές ή ακατάλληλο περιεχόμενο, πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της TikTok είπε ότι η εταιρεία διαφώνησε με την απόφαση του ICO, αλλά ήταν ικανοποιημένος που μειώθηκε το πρόστιμο από τα πιθανά 27 εκατομμύρια λίρες που είχε ορίσει η ICO πέρυσι.

«Επενδύουμε πολλά για να κρατήσουμε τα κάτω των 13 ετών εκτός πλατφόρμας και η 40.000 ισχυρή ομάδα ασφαλείας μας εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσει να διατηρήσουμε την πλατφόρμα ασφαλή για την κοινότητά μας», είπε ο εκπρόσωπος.

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την απόφαση και εξετάζουμε τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε».

Το πρόστιμο του ICO ακολουθεί τις κινήσεις δυτικών κυβερνήσεων και ιδρυμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, να απαγορεύσουν τη χρήση του TikTok σε επίσημες συσκευές για λόγους ασφαλείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments