ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Παιδείας

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Στόχος της Νέας Δημοκρατίας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου καθώς και σε δράσεις και έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας τα τελευταία 4 χρόνια.

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου καθώς και σε δράσεις και έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας τα τελευταία 4 χρόνια.

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Για τις εκλογές 

Η υπουργός Παιδείας ερωτηθείς για το αν είναι εφικτή η αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες απάντησε: “Απολύτως. Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στις 21 Μαίου ψηφίζουμε για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, πως θα την κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα. Είναι ξεκάθαρο αυτό που ζητάμε. Εμείς γιατί ζητάμε αυτοδυναμία; Ζητάμε αυτοδυναμία ως ένας παράγοντα σταθερότητας, αυτοδυναμία δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει όπως και σήμερα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο όπου έχουμε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από άλλες προελεύσεις. Θεωρούμε όμως πολύ σημαντικό να συνεχίσει η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας γιατί οι μεταρρυθμίσεις αυτές που έχουν ξεκινήσει τα 4 χρόνια για να ριζώσουν και να εμπεδωθούν ακόμη περισσότερο στην κοινωνία..”.

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Για τη ρομποτική στα σχολεία

“Τα 4 αυτά χρόνια έχουμε κινηθεί με μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω από τις βάσεις, από τα θεμέλια, από το νηπιαγωγείο, από το δημοτικό. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί αν το δει κανείς και ιατρικά το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου διαμορφώνεται στην ηλικία των 6 7 ετών. Είναι τόσο κρίσιμα αυτά τα χρόνια και είναι χρέος της πολιτείας να επενδύει σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια. Πως επενδύει;Με ένα χρόνο παραπάνω στο νηπιαγωγείο. Το νηπιαγωγείο ξεκινάει πλέον στα 4 αντί για την ηλικία των 5 ετών. Με αγγλικά από το νηπιαγωγείο σε κάθε δημόσιο σχολείο της χώρας. Δεν χρειάζεται οι γονείς να πληρώνουν για να κάνουν τα παιδιά μαθήματα εκτός σχολείου, το προσφέρει πλέον το δημόσιο σχολείο. Τρίτον, ρομποτική πράγματι από τα τέσσερα, λένε μερικοί μα μήπως είναι λίγο νωρίς; Δεν είναι νωρίς. Γιατί το έδαφος εκεί είναι πάρα πολύ πρόσφορο. Τα παιδιά μας είναι σφουγγάρια..”

Νίκη Κεραμέως στο pagenews.gr: Για την παιδεία 

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επένδυση στην παιδεία είναι μια πολύ μακροπρόσθεσμη επένδυση. Μιλάμε για αλλάγες όπου τα οφέλη θα τα δούμε μετά από 10 χρόνια. Μόλις μίλησα για την επέκταση του νηπιαγωγείου κατά 1 χρόνο. Πότε θα δούμε τι έχει προσφέρει αυτό στα παιδιά; Μίλησα για τη ρομποτική και πάλι θέλει χρόνο αυτό για να δείξει. Όμως είναι σημαντικό ότι και αυτό υλοποιήθηκε. Η ρομποτική πλέον είναι στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και αυτή η πρωτοβουλία συνοδεύεται και από νέο εξοπλισμό..”.