Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου έθεσε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου έθεσε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του από την πόλη των Ιωαννίνων. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τη δική του διακυβέρνηση με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαεακτηριστικά ότι «δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά. Θα πρέπει να αναμετρηθεί η χώρα σκορποχώρι των ανοιχτών συνόρων, με την Ελλάδα της ασφάλειας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε και πάλι αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία, στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί πέντε εκλογές, δίχως να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

Για ένα καλύτερο αύριο με μείωση της ανεργίας, καλύτερους μισθούς και ένα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πόλη των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Βάση για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, αποτελούν οι κινήσεις της κυβέρνησης την τελευταία 4ετία, παρά τις κρίσεις που αντιμετώπισε, με κορυφαίες την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ακρίβεια και η έκρηξη του πληθωρισμού.

Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαχειρίστηκε τις κρίσεις με στόχο να ενισχύσει τους πιο αδύναμους και να προχωρήσει τη χώρα μπροστά.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση πέτυχε τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, εκπλήρωσε όσα υποσχέθηκε, εκσυγχρόνισε το Κράτος, ενίσχυσε με μόνιμες προσλήψεις τα νοσοκομεία και τα σχολεία και μείωσε το εξωτερικό χρέος.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι με τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση η επενδυτική βαθμίδα θα επιτευχθεί μέσα στο 2023,  τονίζοντας ότι «τα δύσκολα για τον πληθωρισμό βρίσκονται πίσω μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments