Global News

Le Figaro: Τουλάχιστον 30.000 αιωνόβιοι ζουν στη Γαλλία

Le Figaro: Τουλάχιστον 30.000 αιωνόβιοι ζουν στη Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: Onmed

Ο αριθμός των αιωνόβιων  στη Γαλλία έχει αυξηθεί απότομα από τη δεκαετία του 1960, με 30.000 ηλικιωμένους να είναι τουλάχιστον εκατό χρόνων, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (=ΙΝSEE), που δημοσιεύθηκε χθες. Η σαφής πλειοψηφία είναι γυναίκες και μεγάλος αριθμός απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη χώρα με τους περισσότερους αιωνόβιους στην Ευρώπη.

Από τα έτη 1960-1975, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 100 ετών και άνω έχει πολλαπλασιαστεί κατά σχεδόν τριάντα, σημειώνει το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής. Η πιθανότητα να γίνει αιωνόβιος έχει σαφώς αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου: το 0,9% των γυναικών που γεννήθηκαν το 1900 έγιναν αιωνόβιοι, σε σύγκριση με το 3% αυτών που γεννήθηκαν το 1922. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί. Μεταξύ των ανθρώπων που γεννήθηκαν το 1940, το 6% των γυναικών και το 2% των ανδρών θα έφταναν τα εκατό, σύμφωνα με τις προβλέψεις του INSEE. Η Γαλλία θα μπορούσε έτσι να έχει 76.000 αιωνόβιους το 2040. Το 2070, ο αριθμός τους θα μπορούσε να είναι μεταξύ 100.000 και 600.000, σύμφωνα με τις διάφορες εκτιμήσεις, οι οποίες εξαρτώνται ιδίως από την εξέλιξη του προσδόκιμου ζωής. Επί του παρόντος, από τους 30.000 αιωνόβιους που ζουν στη Γαλλία, το 86% είναι γυναίκες, αναφέρει το INSEE. « Σε οποιαδήποτε ηλικία, η θνησιμότητα των γυναικών είναι χαμηλότερη από αυτή των ανδρών », υπενθυμίζει το ινστιτούτο. Από την ηλικία των εξήντα, ειδικότερα, το χάσμα μεταξύ του αριθμού των ατόμων κάθε φύλου διευρύνεται: οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 53% των εξήντα ετών, το 61% των οκταετών και το 73% των μη γενομένων.

Το να γίνει κανείς αιωνόβιος είναι πολύ πιο συνηθισμένο μεταξύ των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι « έχουν γενικά υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, το οποίο προάγει την πρόσβασή τους στην περίθαλψη », σημειώνει επίσης το INSEE. Σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των κατοίκων στη Γαλλία, ο αριθμός των αιωνόβιων παραμένει « μέτριος »: αντιπροσωπεύουν το 0,04% του πληθυσμού.  Η Γαλλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους περισσότερους αιωνόβιους, σύμφωνα με το INSEE.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments