Διεθνή

Τέλος ο κορωνοϊός στην Γερμανία

Τέλος ο κορωνοϊός στην Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

 Η πανδημία του COVID-19 τελείωσε για την Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Η πανδημία του COVID-19 τελείωσε για την Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Λάουτερμπαχ, διακεκριμένος επιδημιολόγος, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι έκανε αυτή την αξιολόγηση με βάση τις παραλλαγές του ιού, τα ποσοστά εμβολιασμού, καθώς επίσης και τα νοσοκομειακά δεδομένα.

«Έχουμε ξεπεράσει με επιτυχία την πανδημία στη Γερμανία και επίσης με έναν καλό ισολογισμό για τη χώρα μας», πρόσθεσε περιχαρής ο υπουργός.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, γνωστός για τις αρχικά προσεκτικές πολιτικές του για την covid – 19 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης υγείας, έχει υιοθετήσει έναν διαφορετικό τόνο τον τελευταίο καιρό.

Ειδικότερα, στην αρχή της πανδημικής κρίσης, ήταν βουλευτής, με σημαντική όμως επιρροή στην τότε συντηρητική κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ. Εμφανιζόταν συχνά σε talk show, ενημέρωνε το κοινό και αυτό του χάρισε το ενδιαφέρον και την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Λάουτερμπαχ  επισήμανε ότι η όλη στρατηγική της Γερμανίας κατάφερε να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην πράξη, επειδή στηρίχθηκε στον ορθολογικό σχεδιασμό και τις συμβουλές της ιατρικής – επιστημονικής κοινότητας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Λάουτερμπαχ, υπάρχουν κάποια πράγματα που, εκ των υστέρων, θα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά. «Πιστεύω ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων δεν ήταν τελικά τόσο απαραίτητο», δήλωσε.

Την Τρίτη, το κυβερνητικό συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της COVID-19 συνεδρίασε για τελευταία φορά. Όπως έγινε γνωστό, όλα τα προστατευτικά μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας θα λήξουν, συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων απαιτήσεων για μάσκα, όπως για τους επισκέπτες των νοσοκομείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments