Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση στη Βουλή για τις ανακοινώσεις σχετικά με την κατασκευή ελληνικών UAV

ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση στη Βουλή για τις ανακοινώσεις σχετικά με την  κατασκευή ελληνικών UAV

Πηγή Φωτογραφίας: Encyclopedia Britannica

Η υλοποίηση του νέου προγράμματος, με την ονομασία «Γρύπας», βρίσκεται σε εξέλιξη και αξιοποιεί τη συνεπή πορεία εργασιών και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν χθες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινάλ στους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών. Στόχος της ερώτησης είναι οι ερωτώμενοι υπουργοί να δώσουν απαντήσεις επί σχετικών αναφυόμενων ερωτημάτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαφανή διάθεση πόρων και στον ορθό σχεδιασμό και στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων, μέσω των οποίων θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Πιο ειδικά, είναι γνωστό ότι προγραμματίζεται από την κυβέρνηση η σχεδίαση και η παραγωγή νέου UCAV στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Όμως, σε ποια φάση παραγωγής είναι το αερόχημα «Αρχύτας»; Τι γίνεται με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μη Επανδρωμένου Μαχητικού Αεροσκάφους (UCAV) Τεχνολογίας Stealth nEUROn, για το οποίο η χώρα έχει δαπανήσει χρήμα και χρόνο, ως εργατοώρες. στη σχεδίαση, ανάπτυξη, δοκιμή, κατασκευή και τελική συναρμολόγησή του; Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι έχει υπογραφεί από τον περασμένο Ιανουάριο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και τριών ελληνικών πανεπιστημίων με αντικείμενο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή δεύτερου, πιο σύνθετου μη- επανδρωμένου αεροχήματος (UCAV).

Ακόμη, η υλοποίηση του νέου προγράμματος, με την ονομασία «Γρύπας», βρίσκεται σε εξέλιξη και αξιοποιεί τη συνεπή πορεία εργασιών και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τίθενται σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων και την ελλιπή ενημέρωση.

Οι βουλευτές ερωτούν κυρίως να μάθουν σε ποια φάση παραγωγής βρίσκεται το αερόχημα «Αρχύτας», ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, τα παραδοτέα και ποιο το κόστος που έχει δαπανηθεί μέχρι σήμερα. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα, τα παραδοτέα και το κόστος του νέου προγράμματος που θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο; Οι βουλευτές ζητούν, ακόμη, να κατατεθεί το σχετικό υπογραφέν μνημόνιο συνεργασίας, καθώς και το προγενέστερο του προγράμματος «Αρχύτας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments