Αθλητισμός

Ο Μπέος άλλαξε τον τελικό του Κυπέλλου – Μεγάλη αντίδραση από τον ΠΑΟΚ

Ο Μπέος άλλαξε τον τελικό του Κυπέλλου – Μεγάλη αντίδραση από τον ΠΑΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Aπό την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίστηκε ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, αποτελώντας μονόδρομο δεδομένης της κατάστασης - Ούτε να ακούσει για ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ, «κάηκε» ως ημερομηνία το 27/5.

Οριστικές εξελίξεις προέκυψαν σήμερα με φόντο την έδρα του τελικού Κυπέλλου που θα γίνει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος καθώς… μετακομίζει στην Κύπρο για τις 20 Μαΐου έπειτα από τη σύμφωνη απόφαση των 15 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΟλυμπιακόςΑΕΚ για να μά θει τον αντίπαλό του στον τελικό. Ως εκ τούτου, η μία φιναλίστ του Κυπέλλου είναι ομάδα της Θεσσαλονίκης και η δεύτερη από την Αθήνα. Σύμφωνα -λοιπόν- με την προκήρυξη, εφόσον φυσικά ο ΠΑΟΚ προκριθεί επί της Λαμίας (σ.σ. που είναι το πιο πιθανό και ρεαλιστικό σενάριο), ο αγώνας επρόκειτο να οριστεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Η συγκεκριμένη λύση «κάηκε» από νωρίς δεδομένου πως δεν υπήρχε διάθεση από πλευράς του Δήμου Βόλου να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, γεγονός που οδήγησε τους αρμόδιους να στραφούν σε άλλες λύσεις, με το εξωτερικό να πέφτει στο τραπέζι. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που ορίζει και η προκήρυξη του Κυπέλλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Η ΕΠΟ επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία».

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν διάφορες φήμες περί διεξαγωγής του τελικού στο ΟΑΚΑ αλλά όπως αντιλαμβάνεται κανείς στις τάξεις του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν, όχι απλά να συζητήσουν τη συγκεκριμένη προοπτική, ούτε να ακούσουν για το Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο έχει φιλοξενήσει πολλάκις τα τελευταία χρόνια τον Δικέφαλο ως φιναλίστ Κυπέλλου.

Με δεδομένο πως στις 21/5 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι Εθνικές Εκλογές, φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες πως μία πιθανή ημερομηνία για τον τελικό Κυπέλλου θα μπορούσε να είναι στις 27 του μήνα. Με γνώμονα πως το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 14 Μαΐου, αντιλαμβάνεται κανείς πως οι δύο φιναλίστ θα είχαν μπροστά τους ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων αγωνιστικής απραξίας που δεν θα βόλευε καμία ομάδα. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε έπειτα από πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου, να διεξαχθεί μία ημέρα πριν τις Εθνικές Εκλογές και συγκεκριμένα στις 20!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments