Πολιτική

‘Άδωνις: Βρώμικος και τοξικός ο ΣΥΡΙΖΑ

‘Άδωνις: Βρώμικος και τοξικός ο ΣΥΡΙΖΑ
Στα κεντρικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στα κεντρικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις τοποθετήθηκε αρχικά για το Καλάθι του Νοικοκυριού και συζητήσεις που γίνονται γύρω από αυτό. Ο Α. Γεωργιάδης αποσαφήνισε ότι πρόκειται για έναν μηχανισμό ελέγχου των τιμών και απόρησε, λέγοντας: «Αν στο Καλάθι οι τιμές είναι χαμηλές, κάποιοι με κατηγορούν. Αν οι τιμές είναι υψηλές, κάποιοι άλλοι με κατηγορούν, πάλι!».

Αναφορικά με το νέο Καλάθι που κυκλοφορεί εδώ και κάποιες ώρες σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο Άδωνις ξεκαθάρισε ότι λειτούργησε υπέρ των καταναλωτών. «Επιτυχία μας είναι ότι καταφέραμε να πουλάμε αμνοερίφια με τιμή ανά κιλό κάτω από 10 ευρώ, γύρω στα 9,8 – 9,9 ευρώ ανά κιλό. Χωρίς Καλάθι, η τιμή για όλους θα ήταν 14 – 15 ευρώ!».

«Είχα σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους. Η σύσκεψη είναι σε zoom. Η σύσκεψη υπάρχει βιντεοσκοπημένη. Έχει εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή», τόνισε σε σχέση με το εάν υπήρξε ή όχι σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους και πρόσθεσε: «Πρότεινα πολλές φορές στους Κρεοπώλες την δημιουργία δικού τους Καλαθιού, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να φτιάξουν το δικό τους Καλάθι».

Ακόμη, ο Άδωνις ανέφερε ότι, στο Βέλγιο, η Ένωση  Καταναλωτών Βελγίου τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης της ιδέας του Καλαθιού. Και η Ένωση αναφέρεται στην γαλλική προσπάθεια για εφαρμογή του Καλαθιού και στην γαλλική οικονομία. Σε αντίθεση με ό, τι λένε και πράττουν Ελληνικές καταναλωτικές ενώσεις.

Ως προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα, ο Άδωνις ανέφερε πως «αξιοποιήσαμε την τράπεζα αυτή και δεκάδες χιλιάδες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέκτησαν πρόσβαση σε έγκυρο τραπεζικό δανεισμό. Φτιάξαμε ειδική φόρμουλα για την υποβολή αιτήσεων για δάνειο. Πλέον, με τη νέα πλατφόρμα Τραπεζικής δανειοδότησης «KYC» που παρουσιάστηκε σήμερα παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επάνω από 60.000 επιχειρήσεις που δεν είχαν πρόσβαση σε Τραπεζικά δάνεια θα έχουν πρόσβαση από εδώ και στο εξής.

«Το πρόγραμμα που ξεκινά σήμερα θα διαθέσει στην Αγορά δάνεια αποκλειστικά για ΜΜΕ ύψους 2,4 δις € συγχρηματοδοτούμενα κατά 40% από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και για αυτό, το 40% που δίνεται χωρίς επιτόκιο, έτσι ώστε να πέφτει πολύ το συνολικό επιτόκιο δανεισμού της κάθε επιχείρησης».

Ακόμη, σχετικά με την δήλωση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, ότι «κάποιοι θέλουν νεκρό», ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα της κανονικότητας και της ασφάλειας.

«Η κ. Έφη Αχτσιόγλου έχει υποστηρίξε ότι «στην αριστερά δεν πηγαίνει η κανονικότητα, αλλά στην αριστερά πηγαίνει το χάος». Από η στιγμή λοιπόν που κάποιος έχει τέτοιες απόψεις, μπορούμε να περιμένουμε πολλά».

Τέλος, αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ο Άδωνις υποστήριξε ότι έγινε προσπάθεια πολιτική εργαλειοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθεια αποκόμισης εκλογικών και πολιτικών κερδών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το θλιβερό γεγονός ως μια ευκαιρία ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Α. Ξανθός μίλησε για ευκαιρία μετά το Μάτι. Κι εγώ για ευκαιρία μίλησα μετά τα Τέμπη. Αλλά εμένα οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ τον υβρίζουν.

«Είστε τοξικοί και βρώμικοι, γιατί χρησιμοποιείτε ακόμη και νεκρούς από εθνικές τραγωδίες. Είστε ψεύτες και υποκριτές», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments