Πολιτική

Άδωνις: Να κάνουν και οι κρεοπώλες το δικό τους Καλάθι

Άδωνις: Να κάνουν και οι κρεοπώλες το δικό τους Καλάθι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την πρότασή του για την δημιουργία ενός Καλαθιού των Κρεοπωλών διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την πρότασή του για την δημιουργία ενός Καλαθιού των Κρεοπωλών διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Action 24 και στους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Κακούση και κ. Άννα Λιβαθηνού.

Είναι μια πρόταση, μια προτροπή προς τους κρεοπώλες, που ο Άδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνει εδώ και πολύ καιρό και η οποία έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα λόγω της επιτυχίας του Καλαθιού στο αρνί και το κατσίκι, αλλά και λόγω των εορταστικών ημερών.

Ο Άδωνις επισήμανε χαρακτηριστικά: «Αν τα χασάπικα θέλουν κι αυτά να κάνουν καλάθι, το έχω ήδη προτείνει εγώ, από την πρώτη ημέρα του Καλαθιού. Ο πρόεδρος των κρεοπωλών, ο κύριος Κεσίδης, γνωρίζει πολύ καλά πόσο μεγάλη προσπάθεια έχω καταβάλει για να πείσω τους κρεοπώλες να κάνουν το δικό τους Καλάθι».

Προηγουμένως, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε την δυνατότητα να υπογραμμίσει τον θετικό ρόλο του Καλαθιού και του ελεύθερου ανταγωνισμού στη μείωση των τιμών. «Εμείς βγάλαμε τις τιμές καταναλωτή την Δευτέρα το πρωί ανά σούπερ – μάρκετ και μέχρι τώρα οι τιμές αυτές έχουν αλλάξει τέσσερις φορές σε όλα τα σούπερ – μάρκετ πηγαίνοντας διαρκώς προς τα κάτω λόγω του μεταξύ τους ανταγωνισμού. Δηλαδή, όταν είδε π.χ. ο Σκλαβενίτης ότι μια αλυσίδα σούπερ – μάρκετ πούλαγε φθηνότερα, πήγε την επόμενη ημέρα και μείωσε την τιμή στο αρνί μισό ευρώ το κιλό. Γιατί στο Καλάθι του Νοικοκυριού δεν επιτρέπουμε για μια εβδομάδα να ανεβάσεις την τιμή, αλλά επιτρέπουμε να την κατεβάσεις όσο θέλεις.  Άρα, πώς γίνεται να έχουν μεταξύ τους καρτέλ – καρτέλ θα πει μεταξύ τους συμφωνία και έχουν διαφορετικές τιμές και τελικά, λόγω του ανταγωνισμού που λειτουργεί περίφημα, οι τιμές πηγαίνουν προς τα κάτω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments