Διεθνή

Διεθνής κοινότητα: Ζητεί αποκλιμάκωση σε Λίβανο και Γάζα

Διεθνής κοινότητα: Ζητεί αποκλιμάκωση σε Λίβανο και Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Fatima Shbair | Συντελεστές: AP

Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Μόσχα αντέδρασαν στις απαντήσεις του ισραηλινού στρατού που στόχευαν θέσεις της Χαμάς. 

Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Μόσχα αντέδρασαν στις απαντήσεις του ισραηλινού στρατού που στόχευαν θέσεις της Χαμάς. Αυτή η βία προστίθεται σε αυτήν που σημειώθηκε στο τέμενος Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ το προηγούμενο βράδυ.

Η ένταση κλιμακώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στη Μέση Ανατολή, αφού το Ισραήλ απάντησε σε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο έδαφός του από τον Λίβανο με επιθέσεις εναντίον θέσεων της Χαμάς στο νότιο τμήμα της χώρας καθώς και στην Λωρίδα της Γάζας,  μετά τη βία στο Al-Aqsa. Τζαμί στην Ιερουσαλήμ. Ως απάντηση στις αυξημένες εντάσεις των τελευταίων ημερών, η διεθνής κοινότητα κάλεσε την Παρασκευή 7 Απριλίου για «αποκλιμάκωση» «όλα τα μέρη  ».

Το Λονδίνο δήλωσε ότι «καταδικάζει τις επιθέσεις με ρουκέτες από τον νότιο Λίβανο και τη Γάζα και αναγνωρίζει το  δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα », σε δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι. «Τώρα είναι η ώρα για όλα τα μέρη στην περιοχή να επιδείξουν αποκλιμάκωση », πρόσθεσε το Ηνωμένο Βασίλειο, ζητώντας επίσης «τη διατήρηση του ιστορικού status quo σχετικά με τους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ».

Την Πέμπτη, πριν από τη νυχτερινή απάντηση του Ισραήλ, η αμερικανική διπλωματία είχε επίσης καταγγείλει την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο και τη Γάζα προς το έδαφος του συμμάχου της και επανέλαβε την «αδιάλειπτη» υποστήριξή της στον τελευταίο, προσθέτοντας ότι αναγνωρίζει «το νόμιμο δικαίωμα στο Ισραήλ να αμύνεται εναντίον του κάθε μορφής επιθετικότητα .

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τις επιθέσεις με πυραύλους, καλώντας «όλους τους παράγοντες» σε «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και  επιμένοντας στην ανάγκη «να αποφευχθεί οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση» .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments