Αθλητισμός

Γκουαρδιόλα:”Ρονάλντο και Μέσι, ο Haaland είναι στο επίπεδό σας”

Γκουαρδιόλα:”Ρονάλντο και Μέσι, ο Haaland είναι στο επίπεδό σας”

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε το απόλυτο κοπλιμέντο για τον Έρλινγκ Χάλαντ στο φινάλε του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτ με την Σαουθάμπτον αφού τον συνέκρινε με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο αναφορικά με την δεινότητα στο σκοράρισμα.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ ήταν εντυπωσιακός για ένα ακόμα παιχνίδι με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και η Σαουθάμπτον έγινε το νέο θύμα του, με τον Νορβηγό να σκοράρει δις στο “Σεντ Μέρις” στο άνετο 4-1 της ομάδας του και να φτάνει τα 30 γκολ σε 27 ματς πρωταθλήματος, αλλά και τα 44 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις σε 38 παιχνίδια.

Πέρα μάλιστα από την αποθέωση που γνώρισε από τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς των πολιτών στο τέλος του αγώνα, εκείνος που φρόντισε να τον “απογειώσει” ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, συγκρίνοντάς τον με τις ποδοσφαιρικές μηχανές των γκολ του 21ου αιώνα, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

“Ως τοπ σκόρερ, ζήσαμε δύο εκπληκτικές δεκαετίες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι αλλά ο Χάλαντ είναι σε αυτό το επίπεδο. Σκοράρει πολλά γκολ.

Είμαι πολύ χαρούμενος που με τα λεπτά συμμετοχής που πήρε μετά από τον τραυματισμό του, μας βοήθησε ξανά”, τόνισε ο Καταλανός προπονητής (τον αντικατέστησε στο 69′ με τον Άλβαρες), για να προσθέσει αναφορικά με το γκολ-ποίημα του Νορβηγού στο 68ο λεπτό:

“Το δεύτερο γκολ ήταν εκπληκτικό. Δεν είναι εύκολο να πιάνεις τη μπάλα στον αέρα και να την βάζεις στο έδαφος. Το ταλέντο του είναι πραγματικά καλό και τον χρειαζόμαστε.

Δεν βρεθήκαμε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης στο πρώτο μέρος αλλά εκείνος άλλαξε το παιχνίδι”.

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Το φαινόμενο Χάλαντ έκανε ξανά τη διαφορά

Όσο έχει τον Έρλινγκ Χάλαντ σε αυτή την (αφηνιασμένη) κατάσταση, η Μάντσεστερ Σίτι έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη. Ο Νορβηγός διεθνής φορ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και επέστρεψε στην 11άδα των πρωταθλητών, για να πετύχει τα δύο από τα πρώτα τρία γκολ της ομάδας του στο “Σεντ Μέρις” και να την οδηγήσει σε ένα επιβλητικό 4-1 στην έδρα της ουραγού Σαουθάμπτον, που την έφερε στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Το φαινόμενο Χάλαντ έκανε ξανά τη διαφορά
@2023 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments