Αθλητισμός

Προβληματισμένοι οι ποδοσφαιριστές στην Αγγλία με τον εθισμό τους στο snus

Προβληματισμένοι οι ποδοσφαιριστές στην Αγγλία με τον εθισμό τους στο snus

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Δημοσίευμα στην Αγγλία υποστηρίζει πως πολλοί ποδοσφαιριστές ψάχνουν τρόπο να κόψουν το snus καθώς εθίστηκαν.

Η SUN που κυνηγάει θέματα με οσμή σκανδάλου αναδεικνύει το θέμα της καπνικής ουσίας snus που έρχεται από την Βόρεια Ευρώπη κι έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό στους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πολλοί παίκτες της Premier League ψάχνουν για βοήθεια καθώς έχουν εθιστεί στο συγκεκριμένο προϊόν…

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Βάρντι, ο Λίντελοφ και ο στόπερ Κραφτ της Νιουκάστλ είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχουν χρησιμοποιήσει snus για να ηρεμούν. Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Μέσο: “Πολλοί είναι προβληματισμένοι γιατί κατάλαβαν ότι το snus περιέχει περισσότερη νικοτίνη από ένα τσιγάρο“.

Επίσης, σημαντικό και σύμφωνα πάντα με την σκανδαλοθηρική εφημερίδα, το snus δεν είναι νόμιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά εύκολα το κάνεις παραγγελία από το διαδίκτυο αντέ 5 λιρών.

Τι είναι το Snus;

Το Snus είναι ένα άκαπνο προϊόν καπνού που αλέθεται και πωλείται σε σακουλάκι. Οι καταναλωτές τοποθετούν τη σακούλα κάτω από το πάνω μέρος του χείλους. Όταν γίνεται επεξεργασία του snus, μπορεί να περιλαμβάνει παστερίωση καπνού. Αυτό συμβαίνει όταν αφαιρούνται τα μικρόβια που σχηματίζουν νιτρικά άλατα. Η διαδικασία οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα περιεκτικότητας σε νιτροζαμίνη ειδικά για το καπνό στο προϊόν. Λόγω αυτής της διαδικασίας, ορισμένοι ερευνητές και εταιρείες καπνού, αναφέρουν ότι το snus είναι μια λιγότερο επιβλαβής εναλλακτική λύση στο κάπνισμα τσιγάρων.

Η επεξεργασία του snus στη Βόρεια Ευρώπη είναι διαφορετική από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μελέτες έδειξαν ότι τα επίπεδα νικοτίνης επικαλύπτονται μεταξύ των ΗΠΑ και του Σουηδικού snus με σημαντική διακύμανση των επιπέδων pH και μη πρωτονιωμένη νικοτίνη. Όταν ένα προϊόν έχει υψηλότερα επίπεδα pH, αυτό αυξάνει τα επίπεδα νικοτίνης που μπορεί να οδηγήσει στο προϊόν να γίνει περισσότερο εθιστικό λόγω των υψηλότερων επιπέδων απορρόφησης στο σώμα. Στη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα μη πρωτονιωμένης νικοτίνης ήταν τα υψηλότερα σε ευρωπαϊκά σακουλάκια και χύμα καπνά. Το σουηδικό snus βρέθηκε να έχει υψηλότερα επίπεδα νιτρικών (TSNA). Υπήρχαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις pH, υγρασίας, καρκινογόνων νιτροζαμινών ειδικών για τον καπνό και συνενωμένης νικοτίνης στα προϊόντα σακούλας καπνού των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπήρξε επιπρόσθετη έρευνα που έδειξε ότι τα συνολικά επίπεδα νικοτίνης ήταν υψηλότερα στο snus των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments