Αθλητισμός

Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κοίτα τι έκανες το πλάνο που νίκησε τον Ολυμπιακό

Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κοίτα τι έκανες το πλάνο που νίκησε τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι των αιωνίων το πλάνο του μεγάλου θριαμβευτή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στα περσινά Playoffs ο Παναθηναϊκός νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό, 1-0 στη Λεωφόρο και 2-1 στο “Καραϊσκάκης”. Το διπλό στο Φάληρο ήταν τεράστιο αποτέλεσμα, αφού χάρις σ’αυτό οι πράσινοι έμειναν πάνω από ΑΕΚ και Άρη, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη, και κατάφεραν τελικά να βγουν στην Ευρώπη ο Θέμης Καίσαρης αναλύει για το SPORT 24.

Για μένα δεν είναι κάτι που μπορεί να με ικανοποιεί. Θα με ικανοποιούσε αν ήμασταν ομάδα για το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για την Ευρώπη για το Κύπελλο. Δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει καθόλου”.

Λεπτομέρειες, που δεν θα πρέπει να μας αποσπούν από την ουσία. Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε έναν Παναθηναϊκό που θα κάνει πρωταθλητισμό, ο Γιοβάνοβιτς εμφάνισε έναν Παναθηναϊκό που κάνει πρωταθλητισμό και έχει αντέξει μέχρι εδώ, στις έξι στροφές πριν το τέλος.

Δεν τον ενδιαφέρει τι κάνουν οι αντίπαλοι, μπορεί να ελέγξει μόνο το τι κάνει ο ίδιος. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δεν τον ενδιαφέρει αν ο Σωκράτης έδωσε ασίστ για το 1-0 και ο Ελ Αραμπί έκανε μαζί πέναλτι και αυτογκόλ στο 2-0.

Ο Παναθηναϊκός “έγειρε” στοχευμένα από δεξιά. Ο Σάντσες (14) ξεκίνησε πολύ επιθετικά και ήταν πάνω από τη σέντρα, ο Παλάσιος (34) ήταν ψηλότερα απ’όλους στα δεξιά, ενώ ο Τσέριν (16) ήρθε κι αυτός να παίξει και να πιέσει σ’αυτόν τον χώρο.

Με αυτό τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε ποτέ τα προβλήματα που απέναντι στον Ολυμπιακό στην κανονιοκή περίοδο. Είχε κράτημα μπάλας, είχε ασφαλή κατοχή, δεν δεχόταν απειλή και έψαχνε τις στιγμές του.

Η ομάδα που έχει δεχθεί τις λιγότερες μεγάλες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, η ομάδα που έχει μαζί με την ΑΕΚ την καλύτερη αμυντική λειτουργία του πρωταθλήματος, δεν γινόταν να χάσει αυτό το προβάδισμα στο γήπεδό της.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό, τη μοναδική ομάδα που δεν είχε νικήσει στη φετινή σεζόν. Οι πράσινοι είναι πρώτοι, είναι ακόμα πρώτοι και το ακόμα πάει στις φορές που όσοι κοιτάμε απ’έξω πειστήκαμε ότι “μέχρι εδώ ήταν ο Παναθηναϊκός, τώρα θα τη χάσει την κορυφή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments