Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανώτερος του αντιπάλου του και με μάτι που... γυάλιζε, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού με πλασέ του Σπόραρ (28') και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί (36'), παρέμεινε στην κορυφή, αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τον «αιώνιο αντίπαλό» του και έδειξε αποφασισμένος για... κούπα!

Ο Παναθηναϊκός που δεν έχει γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του, σε επτά παιχνίδια, εκμεταλλεύτηκε τα δώρα των Παπασταθόπουλου-Αραμπί στη Λεωφόρο και καθάρισε εύκολα το αιώνιο ντέρμπι και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Σπόραρ πέτυχε για δεύτερο σερί παιχνίδι το γκολ με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και ήρθε ένα αυτογκόλ του Αραμπί για να φτάσει το τριφύλλι στο 2-0 το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι έφτασαν έτσι σε ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς βρέθηκαν ξανά στην κορυφή μαζί με την ΑΕΚ ενώ οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” σε ήττα μετά από 21 παιχνίδια και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 17 Οκτωβρίου. Η ομάδα του Ανιγκό έμεινε έτσι έξι πόντους πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το τριφύλλι είχε ως όπλο του το ασφυκτικό πρες που οδήγησε σε λάθη στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Ένα εξ αυτών οδήγησε στο πρώτο γκολ του Σπόραρ στο 28′.

Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που είχαν στην αναμέτρηση, συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να ψάχνουν για ένα δεύτερο τέρμα το οποίο ήρθε επτά λεπτά αργότερα με το αυτογκόλ του Αραμπί.

Παράλληλα το τριφύλλι για όγδοο σερί ματς κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι, εκτός από μια με τον Μασούρα στο πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως έψαχνε για ένα γκολ για να μειώσει το σκορ δεν κατάφερε να φτιάξει καθαρές τελικές ευκαιρίες προς την εστία του Μπρινιόλι. Απείλησε μόνο στο 78′ με μια κεφαλιά του Φορτούνη που δεν ήταν ικανή όμως να ανησυχήσει τον Ιταλό κίπερ. Με το 2-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και παρά τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments