Διεθνή

Μπάιντεν: «Σκοπεύω να είμαι πάλι υποψήφιος»

Μπάιντεν: «Σκοπεύω να είμαι πάλι υποψήφιος»
Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σκοπεύει να βάλει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία, στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν την επόμενη χρονιά

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σκοπεύει να βάλει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία, στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν την επόμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή, αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ζήτημα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης.

«Σκοπεύω να είμαι υποψήφιος. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το ανακοινώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαιώνοντας την πολιτική παραφιλολογία των τελευταίων εβδομάδων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν δηλώνει ανοιχτά πως σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για το 2024, αλλά σχεδόν πάντοτε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών διευκρίνιζε ότι η υποψηφιότητα θα «έτρεχε», αν το επέτρεπε και η «τύχη των πραγμάτων», η «μοίρα», εννοώντας με αυτό τις συνθήκες, προσωπικές και πολιτικές, που δεν θα έπρεπε να αλλάξουν κατεύθυνση.

Ο επίδοξος υποψήφιος φαίνεται να δείχνει ελάχιστα επείγουσα ανάγκη να δηλώσει επισήμως τα σχέδιά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και αναλυτές της αμερικανικής πολιτικής ζωής επισημαίνουν, σύμφωνα με το NBC, ότι ο Μπάιντεν προέβη σε αυτήν την αποκαλυπτική δήλωση για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος από αυτούς είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση στους Δημοκρατικούς, ούτε έχει κατατεθεί ενδιαφέρον από στέλεχος των Δημοκρατικών για τις επόμενες εκλογές. Ο Μπάιντεν υπέμενε αρκετά έως ότου να είναι σίγουρος  ότι δε θα υπάρχει ανταγωνιστική υποψηφιότητα και άρα, κίνδυνος για την εσωκομματική ηρεμία.

Στην κίνηση αυτή του Μπάιντεν ξεχωριστό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε και η σοβαρή δικαστική περιπέτεια του Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κράτησε και κρατά από την αρχή αποστάσεις από την περιπέτεια που περνάει ο Τραμπ, χωρίς να σπαταλά ίχνος από το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του και να εμπλέκεται σε περιττές συγκρούσεις με το μπλοκ των «θερμοκέφαλων» Ρεπουμπλικάνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments