Αθλητισμός

Το μήνυμα παικτών και Ανιγκό για την τελική ευθεία στη σεζόν

Το μήνυμα παικτών και Ανιγκό για την τελική ευθεία στη σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ήττα στην Λεωφόρο στρίμωξε στα σχοινιά τον Ολυμπιακό αφήνοντάς τον έξι πόντους πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όμως ο Ανιγκό και οι παίκτες συνεχίζουν την προσπάθεια, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν έχει τελειώσει κάτι στο πρωτάθλημα.

Το μήνυμα, πάντως, εντός των τειχών στο Ρέντη είναι πως “τίποτα δεν έχει τελειώσει στο πρωτάθλημα” και ότι “θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους”. Αρκεί, αυτό να βρει εφαρμοστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η προσεχή αγωνιστική είναι κομβική, υπό την έννοια ότι αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι (ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ) θα μειώσει ο πρώτος τη διαφορά στους τρεις βαθμούς και ο δεύτερος στους έξι πόντους από τους φιλοξενούμενους (την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα). Σε αυτό το σενάριο, οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν πάλι στο -3 και θα απομένουν άλλοι πέντε αγώνες στα play-offs, στους οποίους όλα μπορούν να συμβούν.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κοιτάζει μακριά, αλλά να πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι. Ειδικά, ο φετινός Ολυμπιακός αποτελεί μόνιμα ένα ερωτηματικό, αφού δεν γνωρίζει κανείς, τι πρόσωπο θα βγάλει σε κάθε ματς, ούτε καν σε κάθε ημίχρονο. Ενδεικτικά, είναι τα παραδείγματα των τελευταίων τριών αγώνων με τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, πρώτα απ΄ όλα πρέπει να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στον στόχο, καθώς στο χέρι τους είναι να επαναλάβουν τις βραδιές των νικών επί της ΑΕΚ στην OPAP Arena και εις βάρος του ΠΑΟΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Χρειάζεται όμως να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους για τα ατομικά και ομαδικά λάθη στα παιχνίδια με τον Άρη στο Φάληρο και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπως θα πρέπει να το κάνει και ο Γάλλος τεχνικός για τις επιλογές του στο ματς με τους πράσινους.

Απαιτείται από τη μία, ψυχραιμία, καλό διάβασμα του αντιπάλου, σωστή προσέγγιση σε κάθε αγώνα, πνευματική προετοιμασία, περιορισμός των λαθών και κατάλληλη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και από την άλλη, πίστη, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν την υποχρέωση να υψώσουν πάλι ανάστημα, να αντιδράσουν και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορούν. Και αυτό οφείλουν να πράξουν, κι ας έχουν μεγάλη ανηφόρα μπροστά τους, στον αγώνα ρεβάνς εναντίον της ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο Καραϊσκάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments