Global News

Le Figaro: 40% κάτω οι υπολογιστές Mac

Le Figaro: 40% κάτω οι υπολογιστές Mac
Οι αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 29% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την IDC. Η Apple είναι η πιο επηρεασμένη.

Η πτώση είναι ιλιγγιώδης και προφανώς δεν έχει φτάσει ακόμη ο «πάτος του βαρελιού» για την αγορά υπολογιστών. Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οι αποστολές υπολογιστών (56,9 εκατομμύρια) μειώθηκαν κατά 29% παγκοσμίως. Αυτό είναι το πέμπτο τρίμηνο της απότομης συνεχόμενης πτώσης για τον κλάδο, θύμα τόσο της κατάρρευσης της ζήτησης, όσο και των μακροοικονομικών συνθηκών που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς και τα πλεονάζοντα αποθέματα. Πιο ανησυχητικό για την αγορά, ο όγκος των πωλήσεων που καταγράφηκε είναι χαμηλότερος από το επίπεδο που είχε στις αρχές του 2019, όταν ο Covid και οι περιορισμοί δεν είχαν ακόμη διαταράξει πλήρως τη ζήτηση για εξοπλισμό πληροφορικής. Ο παίκτης που επηρεάστηκε περισσότερο στην αρχή της χρονιάς δεν είναι άλλος από την Apple. Ο αμερικανικός όμιλος είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά 40,5% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, μειώνοντας το μερίδιο αγοράς του στο 7,2%.

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τον περασμένο Φεβρουάριο,   ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Luca Maestri, είχε προειδοποιήσει ότι οι πωλήσεις Mac και iPad θα μειωθούν σημαντικά και πάλι αυτό το τρίμηνο, αλλά όχι απαραίτητα σε αυτές τις αναλογίες. Αυτός ο θύλακας αέρα ανάγκασε την Apple να αναστείλει προσωρινά την παραγωγή των τσιπ M2 της. Η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί για ολόκληρο τον κλάδο. «Ακόμη και με μεγάλες εκπτώσεις, οι διανομείς και οι κατασκευαστές υπολογιστών μπορούν να αναμένουν ότι τα υψηλά αποθέματα θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα του έτους ή ακόμα και στο τρίτο τρίμηνο», υποστηρίζουν οι αναλυτές που παρουσίασαν την έκθεση. Το τέλος του τούνελ θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας στις αρχές του 2024. « Εάν η ύφεση σε βασικές αγορές εκταθεί μέχρι το επόμενο έτος, η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι αργή ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments