Πολιτική

Άδωνις: Παρανόηση του κ. Βερβεσού

Άδωνις: Παρανόηση του κ. Βερβεσού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Άδωνις ισχυρίστηκε λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν φέρει κάποια ευθύνη για το ότι έχει ήχο ο Κασιδιάρης και ότι, ενδεχομένως, υπάρχει κάποιο περιθώριο παρέμβασης του δικηγορικού συλλόγου.

Θύμα παρανόησης των δηλώσεων του Άδωνι φαίνεται ότι έπεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσός, ο οποίος προανήγγειλε την διενέργεια έρευνας του ΔΣΑ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα και στην δημοσιογράφο κ. Αναστασία Γιάμαλη, ο κ. Βερβεσός τόνισε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατόν στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ, προκειμένου να αναφέρει ποιος είναι ο δικηγόρος που επιτρέπει στον κ. Κασιδιάρη να παρεμβαίνει στην δημόσια σφαίρα (Internet, Social Media), παρά το ότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στερείται αυτού του δικαιώματος. Έτσι, ο πρόεδρος του ΔΣΑ ενημερώθηκε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι «δεν φταίει η κυβέρνηση που μπορούσε ένας κρατούμενος (σσ Κασιδιάρης) να έχει ήχο, να έχει εικόνα και να μιλάει μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους Έλληνες πολίτες, αλλά φταίει ένας δικηγόρος που έπαιρνε μαγνητικά ή άλλα μέσα οπτικοακουστικά και τα μετέδιδε στον Ελληνικό λαό.

Θα ήθελα δημόσια μέσα από την εκπομπή σας να καλέσω τον Υπουργό να μας πει επωνύμως ποιος είναι, γιατί εγώ αύριο το πρωί θα ζητήσω από την πρόεδρο του Πειθαρχικού μας συμβουλίου, να διατάξει αυτεπάγγελτη έρευνα για το θέμα αυτό και να καλέσει τον κ. Γεωργιάδη να μας πει ποιος δικηγόρος είναι αυτός, για να επιληφθεί το πειθαρχικό μας όργανο αν υπάρχει τέτοια περίπτωση. …. ή ο Υπουργός θα κάνει αύριο επίσημη δημόσια καταγγελία με αναφορά έγγραφη ή εγώ θα ζητήσω από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου, αυτεπάγγελτα να επιληφθεί και να καλέσει τον κ. Γεωργιάδη ως μάρτυρα, για να μας πει ποιος είναι αυτός ο δικηγόρος».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είπε ακριβώς αυτό που του καταλογίζεται αναφορικά με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον δικηγόρο του. Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι ο Κασιδιάρης δεν έχει πρόσβαση στο Internet ή στο τηλέφωνο από τον Οκτώβριο του 2021. Έχει όμως δικαίωμα να συνομιλεί με τους δικηγόρους του. Έτσι, ο δικηγόρος «γράφει» τις παρεμβάσεις Κασιδιάρη και τις αναρτά στο YouTube. Για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει, σύμφωνα με όσα είπε ο Άδωνις, απόφαση του δικηγορικού συλλόγου, «εάν αυτό είναι κάποια μορφή παράβασης της δικηγορικής ιδιότητας». «Φαντάζομαι», ανέφερε ο Άδωνις, «ότι ο δικηγορικός σύλλογος θα μπορούσε να παρέμβει για παραβίαση της δικηγορικής δεοντολογίας».

Ο Άδωνις ισχυρίστηκε λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν φέρει κάποια ευθύνη για το ότι έχει ήχο ο Κασιδιάρης και ότι, ενδεχομένως, υπάρχει κάποιο περιθώριο παρέμβασης του δικηγορικού συλλόγου. Δεν είπε όμως πως είναι βέβαιος ότι ο δικηγορικός σύλλογος έχει την υποχρέωση να παρέμβει, ούτε διατύπωσε κάποια μομφή εναντίον του συλλόγου. Υπάρχει ένα «παραθυράκι» του νόμου για την σχέση δικηγόρου – πελάτη, το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτήν την περίπτωση και – ίσως – υπάρχει περιθώριο παρέμβασης για τον δικηγορικό σύλλογο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments