Πολιτική

Με πυξίδα την θετική πολιτική και με επίκεντρο την περιφέρεια

Με πυξίδα την θετική πολιτική και με επίκεντρο την περιφέρεια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου έναντι στην ακροδεξιά, νεοναζιστική απειλή είναι πλέον δεδομένη ύστερα από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου που στρέφεται εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος του Ηλία Κασιδιάρη και των κινδύνων που αυτό εγκυμονεί για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Μετά και την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου για το λεγόμενο «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, η εντολή που εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι άλλη από τη μετάθεση του κέντρου βάρους και την τροποποίηση του ύφους της πολιτικής μας διαπάλης εν όψει της εθνικά κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 21 ης Μαΐου. Η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου έναντι στην ακροδεξιά, νεοναζιστική απειλή είναι πλέον δεδομένη ύστερα από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου που στρέφεται εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος του Ηλία Κασιδιάρη και των κινδύνων που αυτό εγκυμονεί για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Θα ήταν, βέβαια, ευχής έργον εάν μια πρόσθετη νομική θωράκιση της δημοκρατικής μας πολιτείας συγκέντρωνε τη συναίνεση και τη θετική ψήφο του συνόλου των δημοκρατικών δυνάμεων, έτσι ώστε, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «να ομονοήσουμε επιτέλους, να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας». Αυτό μπορεί να μην κατέστη πλήρως εφικτό, αλλά δεν παύει η δημοκρατική μας λειτουργία να είναι θεσμικά πιο ενισχυμένη και πολιτικά ακόμη πιο ισχυρή. Τον λόγο πλέον έχουν οι βουλευτές μας, ανεξάρτητα από κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίοι καλούνται να επικοινωνήσουν τις πολιτικές τους θέσεις στην περιφέρεια της χώρας μας, με οξυμμένο αίσθημα σύνεσης και με διαρκή την παρουσία της πολιτικής ανεκτικότητας.

Ιδιαίτερα, οι βουλευτές που ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, οφείλουν να κινηθούν πέρα και μακριά από περιττή τοξικότητα και να συγκεκριμενοποιήσουν τοις προεκλογικές θέσεις του κυβερνώντος κόμματος στους κατοίκους της περιφέρειάς μας. Η ανάγκη περαιτέρω αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών και η ενδυνάμωση των απολαβών του κόσμου της εργασία καταλαμβάνουν αναμφίβολα τις κύριες θέσεις στις βουλευτικές ατζέντες. Στο έργο τους θα επικουρούνται από την άτυπη «τριανδρία» των Γιάννη Μπρατάκου, Παύλου Μαρινάκη και Θανάση Νέζη, που είναι άριστοι γνώστες των ψηφοδελτίων και που είναι σταθερά διαθέσιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments