Αθλητισμός

ΑΕΚ: Πρόβλημα στη μετακίνηση στην Ιερουσαλήμ, βρίσκει παντού κλειστές πόρτες

ΑΕΚ: Πρόβλημα στη μετακίνηση στην Ιερουσαλήμ, βρίσκει παντού κλειστές πόρτες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το Game 3 απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, προσπαθώντας να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια στη μετακίνησή της. Ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών

Όσα έγιναν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων στο Game 2 έχουν… ψυχράνει τις σχέσεις ανάμεσα στη Χάποελ και την ΑΕΚ, ενόψει του Game 3 που θα κρίνει την ομάδα που θα αγωνιστεί στο Final 4.

Ενώ η ΑΕΚ περιμένει την εξέλιξη στην έρευνα που άρχισε το BCL για τα επεισόδια, πρέπει να καλύψει το κομμάτι της μετακίνησης της ομάδας. Στα δύο πρώτα ματς οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να βοηθήσουν η μία την άλλη στα θέματα διαμονής και μετακίνησης.

Ωστόσο, στο Game 3 αυτή η ευθύνη βρίσκεται στην Ένωση. Όλες οι προσπάθειες που έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν πέσει στο κενό, αφού κανένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ιερουσαλήμ δεν δέχεται να τους προσφέρει υπηρεσίες, αναφέροντας είτε ότι δεν υπάρχουν κενά δωμάτια, είτε δεν υπάρχουν διαθέσιμα πούλμαν για το ταξίδι από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Μάλιστα, οι ιθύνοντες της ομάδας εισπράττουν και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, εξαιτίας όσων έγιναν στο Game 2.

Η ΑΕΚ απευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα, με το υπουργείο να επικοινωνεί με το ελληνικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ.

Αυγενάκης για τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Χάποελ: «Κάθε έκφανση αντισημιτισμού είναι καταδικαστέα»

Η νίκη της ΑΕΚ επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ και το 1-1 στα προημιτελικά του BCL με τους Ισραηλινούς επισκιάστηκε από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Η «Ένωση» έκανε λόγο για θηριωδία που ξεπέρασε την πιο αρρωστημένη φαντασία ενώ ο πρόεδρος της Χάποελ, Εγιάλ Τσόμσκι εξήγησε πως οι Ισραηλινοί αξίζουν 100% να πάρουν το ματς στα χαρτιά.

Θέση επί του θέματος πήρε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απολύτως κατακριτέες συμπεριφορές ορισμένων ολίγων, που αυτοπροσδιορίζονται ως “φίλαθλοι” αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό, δεν μπορούν να πλήξουν τις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι αθλητικές οικογένειες της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Τα απαράδεκτα περιστατικά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων δεν εκφράζουν την ελληνική κοινωνία. Κάθε έκφανση αντισημιτισμού είναι καταδικαστέα οπουδήποτε κι αν εκδηλώνεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments