Διεθνή

ΜακΓκίνες: Μην υποτιμάτε τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρακάμπτει τις κυρώσεις

ΜακΓκίνες: Μην υποτιμάτε τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρακάμπτει τις κυρώσεις
Η Μάρεντ ΜακΓκίνες, Ευρωπαία Επίτροπος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σημείωσε πως η Ρωσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παρακάμπτει τις κυρώσεις που της επιβάλλονται, ενόψει του 11ου πακέτου κυρώσεων από την ΕΕ

«Η Ευρώπη έχει θέσει σε εφαρμογή 10 πακέτα κυρώσεων. Θα έχουμε άλλο ένα πακέτο», δήλωσε η MακΓκίνες κατά την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

«Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι κυρώσεις αποδίδουν και θα κάνουμε περισσότερα, αλλά πρέπει να εξετάσουμε την πλήρη εφαρμογή τους», δήλωσε ο ΜακΓκίνες.

«Αυτό που στερείται η Ρωσία είναι τόσο η χρηματοδότηση όσο και οι τεχνολογίες για να ανανεώνει την πολεμική της μηχανή και έχει προβλήματα στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα βρουν τρόπους να παρακάμπτουν τις κυρώσεις μας, και επισημαίνω συνέχεια ότι όσο πιο βαθιές είναι οι κυρώσεις μας, όσο πιο ισχυρές είναι, τόσο περισσότερο η Ρωσία θα αναζητά αυτούς τους τρόπους – είτε πρόκειται με άλλες χώρες είτε με διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς – για να τους παρακάμψει», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Μην υποτιμάτε τις προσπάθειες που θα καταβάλει η Ρωσία με τους “φίλους» της παγκοσμίως για να παρακάμψει τις κυρώσεις μας – επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία, επηρεάζουν τη ρωσική πολεμική μηχανή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments