Οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef της Ισπανίας ετοίμασαν το μενού με τον κορυφαίο σεφ Rakel Cernicharo για 120 άτομα προσωπικό στο ενυδρείο της Βαλένθια.
Το επεισόδιο γυρίστηκε τον Ιανουάριο και προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Ένας από τους εργαζόμενους ο οποίος έπαθε τροφική δηλητηρίαση ανέφερε πως έκανε συνεχώς εμετούς και διάρροιες σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter: «Έπρεπε να πάω στα επείγοντα. Έχασα πέντε κιλά σε τρεις μέρες. Ευχαριστώ το MasterChef για τη χειρότερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου».
Μεταξύ των τροφίμων που χρησιμοποιήθηκαν για το συμπόσιο ήταν στρείδια, μύδια, αχιβάδες και φύκια.
Το υπουργείο Υγείας διενεργεί έρευνα για τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.
Η παραγωγός του σόου, Shine Iberia, δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για την αδιαθεσία που εξέφρασαν ορισμένοι από τους επισκέπτες. Αυτή είναι μια απολύτως εξαιρετική περίπτωση».