Focus

Rosie Perez: Η κακοποίηση από καλόγριες και η εκπροσώπηση των Λατίνων στο Hollywood

Rosie Perez: Η κακοποίηση από καλόγριες και η εκπροσώπηση των Λατίνων στο Hollywood

Πηγή Φωτογραφίας: Los Angeles Times

Η Περέζ, ένα από τα 10 παιδιά της οικογένειάς της, γνώρισε τις τέχνες σε ένα καθολικό μοναστήρι, στο οποίο μπαινόβγαινε όταν την έδιωχναν οι ανάδοχες οικογένειες κι ενώ η μητέρα της έμπαινε και έβγαινε από τη φυλακή

Η Ρόζι Περέζ σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Variety» μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη θέση των ηθοποιών από τη Λατινική Αμερική στο Χόλιγουντ, αλλά και για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια. «Νομίζω ότι ο Μπρένταν άξιζε το Όσκαρ», είπε «αλλά θα τρελαινόμουν αν ο Κόλιν [Φάρελ] το είχε πάρει για το “Banshees of Inisherin”. Έκανε κάτι συγκεκριμένο για την κουλτούρα του, σωστά; Πόσες άλλες ταινίες έχει κάνει που ήταν ειδικά για την κουλτούρα του;». Καμία, είναι το σχόλιο του περιοδικού. «Σωστά. Αυτό ζητάμε ως Λατίνοι. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα που είναι ειδικά για τον πολιτισμό μας, για την ιστορία μας» πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie Perez (@rosieperezbrooklyn)

«Λίγοι από εμάς τα καταφέραμε, και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν είναι αρκετό. Και όταν λέμε τις ιστορίες μας, έχουμε κάποιο στέλεχος που δεν ξέρει τίποτα για το ποιοι είμαστε ως λαός. Και μετά λένε: “Μπορείς να το ωραιοποιήσεις λίγο;”. Θέλουν να μιλήσουμε για αυτούς τους ανθρώπους και στη συνέχεια, αν είναι πολύ αληθινό, λένε: “Μπορείς να το αποσύρεις, γιατί δεν θέλουμε το κοινό να νιώσει προσβεβλημένο”. Και ο κόσμος το έχει βαρεθεί. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που το “Everything Everywhere All at Once” ήταν ο μεγάλος νικητής [στα Όσκαρ]».

Αναφορικά με τα παιδικά της χρόνια είπε: «Πάντα ήθελα να χορεύω και πάντα μου άρεσαν οι ταινίες και ήθελα να παίξω».

Η Περέζ, ένα από τα 10 παιδιά της οικογένειάς της, γνώρισε τις τέχνες σε ένα καθολικό μοναστήρι, στο οποίο μπαινόβγαινε όταν την έδιωχναν οι ανάδοχες οικογένειες ή μετά από φιλοξενία στο σπίτι της θείας της κι ενώ η μητέρα της έμπαινε και έβγαινε από τη φυλακή.

«Ήταν οι καλόγριες στο μοναστήρι που με ανέβασαν στη σκηνή. Μου έμαθαν να πατάω -και πώς να παίζω μπέιζμπολ- ανάμεσα στις εξομολογήσεις».

Η Πέρεζ είπα ακόμα ότι κακοποιήθηκε σωματικά από τις καλόγριες καθώς και από τη μητέρα της κατά τη διάρκεια, όπως τη λέει, της «πικρής» εφηβείας της.

«Όταν οι άνθρωποι λένε: “Ναι, αλλά σε έκανε αυτό που είσαι και είσαι πιο δυνατή”, επικυρώνουν την κατάχρηση, δίνουν αξιοπιστία, σωστά; Φανταστείτε τι θα έκανα χωρίς να με χτυπήσουν, χωρίς να κακοποιηθώ ψυχικά. Άρα είναι βλακείες. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι το λένε αυτό για να νιώσουν καλύτερα γιατί είναι δύσκολο να το ακούσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments