Διεθνή

Pentagon Leaks: Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν για 4 κινεζικά μπαλόνια

Pentagon Leaks: Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν για 4 κινεζικά μπαλόνια

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. Air Force Staff Sgt. Brittany A. Chase

Τα δεδομένα αυτά δείχνουν να ανατρέπονται από τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών.

Σε τέσσερα ανέρχονται τα κινεζικά μπαλόνια που είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο Φεβρουάριο και τα οποία ο αμερικανικός στρατός είχε καταρρίψει. Η αποκάλυψη εμπεριέχεται στα απόρρητα έγγραφα που υφάρπαξε ο αμφιλεγόμενος 21χρονος υπάλληλος Τζακ Τεσέιρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Guardian και δεν έχει ακόμη πλήρως διασταυρωθεί.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που διήρκεσε ημέρες και έμοιαζε βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν καταρρίψει τελικώς το κατασκοπευτικό κινεζικό μπαλόνι που είχε εντοπιστεί να πετά επάνω από τις ΗΠΑ για αρκετές ημέρες, προκαλώντας διπλωματική κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου.

Τα δεδομένα αυτά δείχνουν να ανατρέπονται από τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών.

Ιδιαίτερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έγγραφα που φέρεται να διέρρευσαν από τον 21χρονο Τζακ Τεσέιρα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν τουλάχιστον τέσσερα μπαλόνια πέρα από ένα που καταρρίφθηκε τον Φεβρουάριο

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν έως και τέσσερα κινεζικά αερόστατα επιτήρησης, πέρα από ένα που πέταξε πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και καταρρίφθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανώτατες υπηρεσίες πληροφοριών που διέρρευσαν. Ένα μπαλόνι πέταξε πάνω από μια ομάδα κρούσης αμερικανικού αερομεταφορέα που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε ένα περιστατικό που δεν αναφέρθηκε ποτέ.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν επίσης ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ορισμένες απορίες σχετικά με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι του Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχές δεν είχαν εντοπίσει αρκετούς αισθητήρες και κεραίες του μπαλονιού περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την κατάρριψή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζακ Τεσέιρα είναι, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματισθεί, ύποπτος για διαρροή πολλών απορρήτων εγγράφων σε ένα chatroom του Discord, συνελήφθη προχθές και κατηγορήθηκε βάσει του νόμου περί κατασκοπείας.

Επισημαίνεται ακόμη πως διάφορα έγγραφα διέρρευσαν στο chatroom μόνο για πρόσκληση, συμπεριλαμβανομένων και διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία φωτογραφήθηκαν και κοινοποιήθηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments