Global News

Le Monde: Ο Μακρόν σε έκτακτη τηλεοπτική παρέμβαση

Le Monde: Ο Μακρόν σε έκτακτη τηλεοπτική παρέμβαση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η τηλεοπτική ομιλία του Γάλλου προέδρου της Δημοκρατίας έρχεται αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει αύξηση των νομίμων ορίων συνταξιοδότησης.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν θα κάνει μια τηλεοπτική «ομιλία» το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοίνωσαν τα Ηλύσια το Σάββατο, αμέσως μετά την δημοσίευση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, που εξακολουθεί να αμφισβητείται.   «Ο Πρόεδρος θα απευθυνθεί στους Γάλλους κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας τη Δευτέρα το απόγευμα », ανέφερε ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, χωρίς να διευκρινιστεί το ακριβές πρόγραμμα. Η ανακοίνωση της ρητής δημοσίευσης του κειμένου του νόμου, αμέσως μετά την επικύρωσή του από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, αποτυπώνει την επιθυμία του προέδρου να επανεκκινήσει γρήγορα τη δεύτερη πενταετή θητεία του, η οποία παρεμποδίζεται από την κοινωνική και πολιτική κρίση των τελευταίων μηνών.

Όλα τα συνδικάτα έχουν εκφράσει την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της μείωσης της νόμιμης ηλικίας, ξεκινώντας με την απόρριψη μιας επίσημης πρόσκλησης για το Μέγαρο των Ηλυσίων που ελήφθη επίσημα τη στιγμή που ο νόμος μονογραφήθηκε από τον Εμμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλος πρόεδρος θα συγκεντρώσει τα στελέχη της πλειοψηφίας αύριο Δευτέρα, στα Ηλύσια Πεδία. Η επανασύνδεση, ωστόσο, με τις συνδικαλιστικές και εργατικές οργανώσεις θα απαιτήσει χρόνο και θα χρειαστεί επιδέξιες κινήσεις για να λειάνει τα σημάδια της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments