Διεθνή

FAZ: Ο Μαρκ ίδρυσε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

FAZ: Ο Μαρκ ίδρυσε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε πρόσφατα για τους κινδύνους του λογισμικού με τεχνητή νοημοσύνη. Τώρα, ίδρυσε τη δική του εταιρεία σε αυτόν τον τομέα.

Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε πρόσφατα για τους κινδύνους του λογισμικού με τεχνητή νοημοσύνη. Τώρα, ίδρυσε τη δική του εταιρεία σε αυτόν τον τομέα.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θέλει να εμπλακεί στην τρέχουσα διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Ο ιδιοκτήτης του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ίδρυσε μια νέα εταιρεία στη Νεβάδα, σύμφωνα με δημόσια βάση δεδομένων της εταιρείας. Ο Μασκ και ο αρχηγός του προσωπικού του Τζάρεντ Μπίρτσαλ αναφέρονται ως υπεύθυνοι.

Η «Wall Street Journal» ανέφερε για την εταιρεία ότι, τις τελευταίες ημέρες, έχουν συσσωρευτεί ενδείξεις για την αυξημένη δραστηριότητα του Μασκ στην τεχνητή νοημοσύνη (Τεχνητή Νοημοσύνη / AI). Οι Financial Times ανέφεραν, επίσης, ότι ο επιχειρηματίας είχε ήδη βρει επενδυτές για μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η ιστοσελίδα «Business Insider» έγραψε ότι είχε χιλιάδες κάρτες γραφικών από τον προμηθευτή που αγόρασε η Nvidia. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται συχνά για εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Μασκ το υποβάθμισε αυτό σε πρόσφατη συνέντευξη: Όλοι αγόραζαν πολλές κάρτες γραφικών.

Την ίδια στιγμή, ο Μασκ έχει προειδοποιήσει δημόσια για τους κινδύνους του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και ήταν μεταξύ των προσώπων που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή, πριν από ελάχιστες εβδομάδες, στην οποία προτεινόταν μια εξάμηνη αναστολή στην διαδικασία ανάπτυξης της τεχνολογίας ΑΙ .

Η μηχανή κειμένου ChatGPT,  το ανταγωνιστικό λογισμικό Bard της Google και τα προγράμματα που μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες με βάση περιγραφές κειμένου προκαλούν αυτή τη στιγμή σάλο. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανησυχίες ότι οι δεξιότητές τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή και τη διάδοση παραπληροφόρησης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments