Διεθνή

Ο Μπάιντεν θέλει αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει το TikTοk

Ο Μπάιντεν θέλει αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει  το TikTοk

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιθυμεί να αναστείλει την λειτουργία της διάσημης εφαρμογής αλλά προσκρούει σε νομικά και ρυθμιστικά όρια.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιθυμεί να αναστείλει την λειτουργία της διάσημης εφαρμογής αλλά προσκρούει σε νομικά και ρυθμιστικά όρια.

Πριν από μερικές εβδομάδες φαινόταν ότι οι μέρες της κινεζικής εταιρείας στην Αμερική ήταν μετρημένες. Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε μόλις ζητήσει να πωληθεί η κινεζική εφαρμογή βίντεο, διαφορετικά θα αντιμετώπιζε πλήρη απαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η προσπάθεια έλαβε γρήγορα υποστήριξη από το Καπιτώλιο και βουλευτές άρχισαν να  κατηγορούν την TikTok ότι χρησίμευε ως δούρειος ίππος για το Πεκίνο, προκειμένου να «χειραγωγήσει την Αμερική» και να ρουφήξει σωρούς ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που ανήκουν σε Αμερικανούς πολίτες, όπως επισημαίνει το Politico.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση, η απαγόρευση, η οποία παραμένει μία επιλογή για την κυβέρνηση Μπάιντεν, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην πράξη, αφού τα θεσμικά εμπόδια που θα συναντούσε θα ήταν ανυπέρβλητα.

Βουλευτές, νομομαθείς και ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφαλείας, καθώς και τεχνικοί με πείρα στο έργο του TikTok υποστηρίζουν πως , πράγματι, τα εμπόδια είναι πολλά και μια τέτοια απόφαση της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα λειτουργούσε ποτέ στην πράξη.

Μάλιστα, ορισμένοι αυτούς αρχίζουν ακόμη και να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να μην μπορέσει ποτέ να περιορίσει ουσιαστικά τη χρήση του TikTok — και εξετάζουν εναλλακτικές προσεγγίσεις για τον μετριασμό οποιασδήποτε απειλής ενέχει.

«Δεν με νοιάζει πραγματικά τι γράφει το Κογκρέσο ή τι γράφει η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να απαγορεύσουν το TikTok», δήλωσε ο Τζέιμς Λιούις, διευθυντής του Προγράμματος Στρατηγικών Τεχνολογιών στο κέντρο σκέψης του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών. «Μπορούν να απαγορεύσουν τις οικονομικές συναλλαγές ή μπορούν να προσπαθήσουν να εξαναγκάσουν την εκποίηση. Αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύσουν το ίδιο το TikTok».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments