Αθλητισμός

Euroleague: 2η πιο υγιής ομάδα ο Ολυμπιακός με 23 ματς πλήρης, μονάχα 8 ματς ο Παναθηναϊκός χωρίς απουσία

Euroleague: 2η πιο υγιής ομάδα ο Ολυμπιακός με 23 ματς πλήρης, μονάχα 8 ματς ο Παναθηναϊκός χωρίς απουσία

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Πολύ ενδιαφέρον στατιστικό με τους τραυματίες τω ομάδων της Euroleague στη φετινή χρονιά...

Ο Ολυμπιακός παίζει όλη τη χρονιά με σπασμένα…τα φρένα με αποτέλεσμα το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Euroleague να τον βρίσκει απολύτως δίκαια στη κορυφή της βαθμολογίας. Οι ”ερυθρόλευκοι” έχουν περάσει δύσκολες σεζόν με αρκετούς τραυματισμούς αλλά φέτος ήταν από τους ”τυχερούς” της διοργάνωσης αφού στα 23 από τα 34 παιχνίδια αγωνίστηκε πλήρης και είναι η δεύτερη πιο υγιής ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς έπαιζε με απουσίες, αφού πιο συγκεκριμένα παρατάχθηκε μόλις σε 8 παιχνίδια με πλήρη σύνθεση και ο μέσος όρος του ήταν 1,47 απουσίες ανά αγώνα, οι περισσότερες εξ αυτών ήταν βασικών παικτών του.

Η Μονακό ήταν η πιο ”τυχερή” στη λίστα απουσιών με 0,32 προβλήματα ανά αγώνα, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 0,41 και η Μπασκόνια με 0,65. Αυτές οι 3 ομάδες ήταν και οι μόνες που είχαν μέσο όρο κάτω της μίας απουσίας, ενώ την ίδια στιγμή η Ρεάλ είχε 4,18 παίκτες απόντες σε κάθε ματς. 

* Στην έρευνα επισημαίνεται ότι καταγράφονται μόνο οι παίκτες που απουσίασαν λόγω τραυματισμών κι όχι λόγω Covid ή ίωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments