Global News

BBC: Επίθεση στον πρέσβη της Ε.Ε. στο Σουδάν

BBC: Επίθεση στον πρέσβη της Ε.Ε. στο Σουδάν

Πηγή Φωτογραφίας: Radio Kontakt Plus

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του στο Χαρτούμ, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επίθεση, ούτε αν ο πρέσβης τραυματίστηκε. «Η ασφάλεια των διπλωματικών χώρων και του προσωπικού είναι πρωταρχική ευθύνη των σουδανικών αρχών και υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου», έγραψε. Αν και ο Μπορέλ δεν τον κατονόμασε, ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν είναι ο Aidan O Hara, ένας Ιρλανδός διπλωμάτης. Το BBC επικοινώνησε με το γραφείο του O Hara. Το Σουδάν πέρασε την τρίτη ημέρα των μαχών μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής ομάδας που ονομάζεται Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) τη Δευτέρα.

Και οι δύο πλευρές ισχυρίστηκαν ότι ελέγχουν βασικές τοποθεσίες στο Χαρτούμ, όπου οι κάτοικοι ήταν προστατευμένοι από εκρήξεις. Περισσότεροι από 1.800 άμαχοι και μαχητές έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με τον Volker Perthes, τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το Σουδάν. Είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι περίπου 185 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για εκκένωση του αμερικανικού προσωπικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments