Η Ακσενέρ διεκδικεί την ελληνική καταγωγή της
Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου
Την ελληνικότητα της καταγωγής της δήλωσε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, εθνικίστρια Μεράλ Ακσενέρ, η οποία τόνισε πως κατάγεται από την Δράμα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Ζήτημα ελληνικότητας τίθεται επίσης για την καταγωγή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ιδιαίτερα, η επικεφαλής του Καλού Κόμματος δήλωσε σήμερα το πρωί: «Η οικογένεια μου μετανάστευσε τρεις φορές. Από τη Δράμα δυο φορές προς την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Όπως και από τη Δράμα προς την Τουρκία. Η δική μας καταγωγή είναι από τη Δράμα. Μόνο οι ηλικιωμένοι είχα μείνει. Οι υπόλοιποι ήταν φαντάροι».
Στη συνέχεια, η Ακσενέρ διατύπωσε την πικρία της για την αντιμετώπισή της από το τον όμιλο ΜΜΕ του γαμπρού του Τούρκου προέδρου, λέγονται ότι «το 2015 στο τηλεοπτικό δίκτυο του γαμπρού του κυρίου Ερντογάν είχαν ισχυριστεί πως εγώ έχω εξωσυζυγική σχέση. Πως υπάρχει μια κασέτα με δεδομένα που δεν αρμόζουν σε μια παντρεμένη γυναίκα. Εγώ πόνεσα πολύ με αυτό. Έχω τον αδελφό μου σκέφτηκα πως θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Έχω τον γιό μου… και τον σύζυγό μου είμαστε μαζί από τα 18 μας».
Ζήτημα ελληνικότητας τίθεται, όμως και για την καταγωγή του Τούρκου προέδρου, με τον οποίο η εθνικίστρια πολιτική αρχηγός βρίσκεται – κυριολεκτικά – στα μαχαίρια. Αξίζει να σημειωθεί η πρόσφατη ανταλλαγή πυροβολισμών στην Τουρκία, με τις σφαίρες να εξοστρακίζονται στα γραφεία του Καλού Κόμματος και με την Ακσενέρ να δηλώνει ότι «δεν έχει γεννηθεί ακόμη ο άνδρας που θα με τρομάξει».
Η καταγωγή είναι ελληνική και για τον σημερινό πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει, το 2015, ότι είναι Rum, δηλαδή Έλληνας, με τη χρήση του πιο απαξιωτικού όρου για το ελληνικό στοιχείο.
Πράγματι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει γεννηθεί στην Ποταμιά (ή Ποτάμια), που βρίσκεται στην Ριζούντα του Πόντου. Οι κάτοικοι του χωριού είναι όλοι εξισλαμισμένοι Έλληνες και είναι άκρως ενδιαφέρον ότι ο στρατιωτικός Σάββας Καλεντερίδης τονίζει πως κανένας κάτοικος της Ποταμιάς δεν αρνείται την ελληνική καταγωγή του.
Με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές. Ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλαμίζοντας τον ελληνικό πληθυσμό και με διάταγμα άλλαξε τις ονομασίες, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους.
Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν, πράγματι, την ελληνικότητα της καταγωγής της Μεράλ Ακσενέρ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν σημαίνει πως πρόκειται για Έλληνες, αφού οι ίδιοι δηλώνουν Τούρκοι. Δήλωση, την οποία δεν κουράζονται επίσης να επαναλαμβάνουν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας