Πολιτική

Άδωνις: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης

Άδωνις: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και για την οικονομική κατάσταση της Χώρας έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και για την οικονομική κατάσταση της Χώρας έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, σε σχέση με την υπόθεση Γεωργούλη, ο Άδωνις ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να παρέμβω στην νομική – δικαστική διαδικασία.  Υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας για όλους τους πολίτες. Είναι ένα τεκμήριο που ισχύει για όλους μας».

Ωστόσο, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά υποκριτικός και προκαλεί τοξικότητα στην πολιτική ζωή».

Παραδείγματος χάριν, όταν εκδηλώθηκε το θέμα με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μαζική προπαγανδιστική επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος τους. Το ίδιο συνέβη και με την κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία εθεωρείτο ότι έπρεπε να αναγνωρίζει το ποιόν και τον χαρακτήρα του κ. Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λοιπόν δύναμη υποκρισίας, για την οποία τα κριτήρια ποικίλλουν ανάλογα με το στενά κομματικό συμφέρον.

Εν συνεχεία, αναφορικά με την οικονομία, ο Άδωνις είπε ότι, στην Ελλάδα, έχουμε αύξηση του ρυθμού του πληθωρισμού στα τρόφιμα. Η Ελλάδα δεν είναι όμως η μόνη χώρα, που καταγράφει αντίστοιχη αυξητική πορεία. Και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία, υπάρχει αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα μεγαλύτερη από τον γενικό πληθωρισμό.

Όμως, η Ελλάδα έχει το μέσο όρο του πληθωρισμού στα τρόφιμα αλλά μείον δύο μονάδες λιγότερο από ό,τι συμβαίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δείχνει ότι τα αντιπληθωριστικά μέτρα που ακολουθούνται από την Κυβέρνηση, είναι επιτυχή. Εάν οι αντιπληθωριστικές κυβερνητικές πολιτικές είχαν αποτύχει, ο μέσος όρος του πληθωρισμού στα τρόφιμα δεν θα είχε μειωθεί, αλλά, απεναντίας, θα είχε αυξηθεί.

Επιπλέον, η εικόνα που έχουμε όλοι μας από την πραγματική οικονομία, δεν είναι εικόνα κοινωνικής καταστροφής. Για παράδειγμα, είχαμε την μεγαλύτερη έξοδο Αθηναίων για τις διακοπές του Πάσχα. Είχαμε μαζική έξοδο εκδρομέων για την ελληνική περιφέρεια, για την ελληνική ύπαιθρο. Αυτό είναι ασύμβατο με μια «οικονομία κοινωνικής καταστροφής», όπως λέγεται και γράφεται από την αντιπολίτευση.

Το ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, σε διαθέσιμο εισόδημα δηλαδή, είναι δύο εβδομάδες επάνω στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat. Στην Ελλάδα, λοιπόν, έχουμε αποπληθωρισμό. Είμαστε κάτω από τον μέσο όρο, σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του άρα, «ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το επιλύσουμε με ένα μαγικό τρόπο. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό, ψεύδεται. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάβουμε ανακουφιστικά μέτρα για το εισόδημα των καταναλωτών. Και αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με συγκεκριμένα μέτρα και μεθόδους όπως είναι το Καλάθι του Νοικοκυριού».

Αναφορικά με την κατηγορία τη σχετική με τις επενδύσεις real estate που γίνονται στην Ελλάδα, στην Χώρα μας έγιναν επενδύσεις από κορυφαίους οικονομικούς κολοσσούς σε αντίθεση με ό,τι συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ που δεν σημειώθηκε καμία άμεση ξένη επένδυση, έγιναν επενδύσεις και στο real estate. Αλλά, γιατί είναι αρνητικές οι επενδύσεις στο real estate; Απεικονίζουν την αξία και τον δυναμισμό της οικονομίας μας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης!

Σχετικά με την αυριανή εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση του Υπουργείου, θα γίνει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Γιατί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε μια τελματωμένη κατάσταση. Τέσσερα χρονιά μετά, τα Ναυπηγεία επαναλειτουργούν, οι εργαζόμενοι έχουν τις νέες θέσεις εργασίας τους και απολαμβάνουν τις μηνιαίες απολαβές τους. Με αυτούς, με τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα γιορτάσει τα τέσσερα χρόνια ανάπτυξης και επενδύσεων στο Υπουργείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments