Πολιτική

Ο Α. Τσίπρας συγκάλυπτε την κακοποίηση;

Ο Α. Τσίπρας συγκάλυπτε την κακοποίηση;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε κεντρικό πολιτικό ερώτημα αναδεικνύεται η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στην καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη σε βάρος της κ. Ελένης Χρονοπούλου.

Σε κεντρικό πολιτικό ερώτημα αναδεικνύεται η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στην καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη σε βάρος της κ. Ελένης Χρονοπούλου.

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκεται στην υπόθεση Γεωργούλη, καθώς ήταν και παραμένει επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και η καταγγελία για την παράνομη και φαύλη συμπεριφορά του Α. Γεωργούλη έγινε το 2020.

Η καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020,σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Περιέργως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλαβε θέση στο καίριο πολιτικό ζήτημα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα και απέφυγε να πάρει θέση για το εάν είχε γνώση ή όχι της καταγγελίας.

Στην σημερινή παρέμβασή του, δήλωσε ανάμεσα στα άλλα πως «χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη». Λέξη όμως για τυχόν γνώση του θέματος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούστηκε.

Σε απογευματινή τοποθέτησή της, η κ. Πόπη Τσαπανίδου αναφέρθηκε στο θέμα, χωρίς, εντούτοις, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δηλώνοντας: «Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση.  Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως αφορούν φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένο».

Στο ζήτημα παρενέβη δυναμικά ο κ. ‘Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης είναι βέβαιος για γνώση των άθλιων γεγονότων από τον κ. Τσίπρα εδώ και χρόνια.

Ιδιαίτερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον Αλέξη Γεωργούλη: «Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια δολοφονία χαρακτήρα και του Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο μαζί με τον Λιγνάδη και την κ. Γκραμπόβσκι και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρα της Λίνας Μενδώνη. Όπου η Λίνα Μενδώνη ήταν ξαφνικά απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments