Αθλητισμός

Ο Αραούχο και με πατερίτσες θα είναι δίπλα σε όλους στον ρόλο που είχε ο Μάνταλος το 2018

Ο Αραούχο και με πατερίτσες θα είναι δίπλα σε όλους στον ρόλο που είχε ο Μάνταλος το 2018

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Η ατυχία που έπληξε την ΑΕΚ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη. Ο άτυχος Σέρχιο Αραούχο, ωστόσο, θα είναι κοντά σε όλους όπως ο Μάνταλος τη σεζόν του τελευταίου τίτλου

Μέσα από ποδοσφαιρικές αφηγήσεις και παραδοχές, καταλαβαίνεις πολλά για μια ομάδα, ειδικά όταν αυτές καταγράφονται στη διάρκεια της σεζόν. Θα πιαστώ, αρχικά, από την τελευταία. Στη συνέντευξη που ο Ματίας Αλμέιδα είχε παραχωρήσει στο SPORT24 μερικούς μήνες πριν, είχε πει για τον Αραούχο αναφέρει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου για το SPORT 24

”Ο Σέρχιο είναι η καρδιά μας, θέλει να παίζει πάντα, ακόμα κι όταν είναι τραυματίας, όσο κι αν πονάει, ό,τι κι αν συμβαίνει’Αυτό προσπαθούσε και τώρα ο αρχηγός της ΑΕΚ. Να βρει τον τρόπο για να ξεπεράσει την ιατρική λογική και να παίξει έως το τέλος των playoffs με ένα πρόβλημα στο μηνίσκο που ήταν εξ αρχής εμφανές ότι θα λυνόταν μόνο με χειρουργείο.

Δεν τον ενδιέφερε ο πόνος, θα το έκανε υποφέροντας, αρκεί να μην υπήρχε ο κίνδυνος να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Δυστυχώς, οι διαγνώσεις ήταν ξεκάθαρες. Αν συνέχιζε, η ζημιά θα μεγάλωνε, η καριέρα του θα έμπαινε σε μια απειλητική διαδικασία.

Κι έτσι, αφού ο Αργεντινός εξάντλησε τα περιθώρια, τώρα καλείται να παραμείνει ηγέτης αυτής της παρέας μακριά από τα γήπεδα.

Πέρα από αγωνιστικό ή αμιγώς τακτικό, το πρόβλημα που προκύπτει είναι και πνευματικό. Ο “Τσίνο” κατέθετε στο γήπεδο μοναδικά ψυχικά αποθέματα τα οποία αποτελούσαν τον οδηγό για όλους.

Γέμιζε τους συμπαίκτες του με αυτοπεποίθηση και σιγουριά ακόμα και σε βραδιές που δεν του πήγαιναν όλα πρίμα. Δεν αρκεί, λοιπόν, να βρεθεί απλά το πρόσωπο που θα καλύψει το ρόλο του, άλλωστε γίνεται να είναι περισσότερα από ένα (Μάνταλος, Πινέδα, Τσούμπερ). Είναι να πιστέψουν όλοι οι άλλοι ότι η δουλειά μπορεί να γίνει και χωρίς αυτόν.

Όταν ο Αραούχο έχασε τον Μάνταλο

Στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, η ΑΕΚ είχε χάσει και τότε τον αρχηγό της, μάλιστα πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν. Ο Πέτρος Μάνταλος είχε υποστεί ρήξη χιαστί συνδέσμων (στις 29/10/2017 κόντρα στον Πανιώνιο) για δεύτερη φορά στην καριέρα του, σε περίοδο που οι συνεργασίες του με τον Αραούχο έδειχναν ικανές να απογειώσουν την ομάδα.

Σε μια επαφή που είχε τότε μαζί του το SPORT24, ο διεθνής μέσος μας είχε πει τότε, μέσα στην κακοτυχία που τον είχε βρει: “Δεν ανησυχώ, τα πράγματα είναι καλά, θα αντέξουμε και θα πάμε μέχρι το τέλος“.

Ακόμα μια προσωπική ερμηνεία για το πως ένας παίκτης αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν στην ομάδα του που έδειχνε ότι εκείνη η μεγάλη αναποδιά δεν θα ήταν ικανή να κόψει τη φόρα της παρέας. Ο Μάνταλος έμεινε δίπλα σε όλους, στην αρχή με πατερίτσες, μετά περπατώντας προσεκτικά και στο τέλος τρέχοντας μαζί της μέσα στο γήπεδο για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Αυτός θα είναι τώρα ο ρόλος του Αραούχο. Σε πολύ πιο δύσκολη συνθήκη για την ΑΕΚ, καθώς τότε υπήρχε χρόνος για να δουλευτεί ένα διαφορετικό πλάνο με την παρουσία του Τάσου Μπακασέτα να γίνεται πιο συχνή και όλο πιο ωφέλιμη για την ομάδα με την πάροδο των αγώνων.

Τώρα υπάρχουν μεν περισσότερες λύσεις, όμως είναι η δυσκολία της στιγμής με που το κακό συνέβη. Η ομάδα καλείται να προσαρμοστεί χωρίς τον αρχηγό και ηγέτη της σε διαδοχικά ντέρμπι που θα κρίνουν και το πρωτάθλημα. Δεν θα είναι και τόσο απλό…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments