Αθλητισμός

Ο Μαντσίνι έχει τη δική του σπουδαία παράδοση στην Τούμπα

Ο Μαντσίνι έχει τη δική του σπουδαία παράδοση στην Τούμπα

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι επιστρέφει στην Τούμπα ως παίκτης πλέον του Παναθηναϊκού και θέλει να συνεχίσει την παράδοση που έχτισε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ως παίκτης του Άρη

Στην τελευταία μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου 2022 (2-1, 6η αγωνιστική κανονικής περιόδου) απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος οδήγησε με δύο γκολ τους “πράσινους” σε μία σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και τους χάρισε την 6η σερί νίκη, εδραιώνοντας την παρουσία τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ακριβώς 204 μέρες μετά, στο τρίτο εφετινό αντάμωμα των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη (μαζί με τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου) ο Καταλανός εξτρέμ -με την σπουδαία “παράδοση” εναντίον του ΠΑΟΚ τη τελευταία τριετία (5 γκολ σε 6 ματς)- θα είναι (ξανά) “off”, έχοντας μπει στο τελικό στάδιο της αποκατάστασής του μετά την επέμβαση που έκανε στον χιαστό του αριστερού γονάτου του, όμως στην “πράσινη” αποστολή θα βρίσκεται πια ένας άλλος ποδοσφαιριστής που έχει τη δική του ξεχωριστή “παράδοση” εναντίον του ΠΑΟΚ: Ο Ντάνιελ Μαντσίνι.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν… πρόλαβε να παίξει στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, μπαίνοντας αλλαγή στη ρεβάνς της Λεωφόρου όμως το “τριφύλλι” δεν μπόρεσε να “γυρίσει” τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί απ’ το πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη (ήττα με 2-0).

Τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, ως ποδοσφαιριστής του Άρη “υπέγραψε” πολλά μεγάλα παιχνίδια στο “σπίτι” του ΠΑΟΚ κι αποδείχθηκε καθοριστικός σε αρκετές μεγάλες βραδιές των “κιτρινόμαυρων” στο πιο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζοντας πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της προσεχούς Κυριακής (23/4).

Δύο ασίστ κι ένα γκολ νίκης

Την αγωνιστική περίοδο 2020/21, με τον Άρη διεκδικητή ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ο Μαντσίνι ήταν κομβικός στο ντέρμπι της 25η αγωνιστικής στην Τούμπα (2-2, 7 Μαρτίου 2021). Σε εκείνο το ματς ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να το χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης (ξεκίνησε χωρίς κλασικό φορ), με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό να βγάζει την ασίστ στον Μπερτόλιο στο 26ο λεπτό για το 1-0.

Ακολούθησε ένα δεύτερο τέρμα απ’ τον Μάνο στο 69ο λεπτό (σε ένα χρονικό σημείο που είχε μετακινηθεί δεξιά ο Μαντσίνι) και μολονότι ο ΠΑΟΚ κράτησε τότε τον ένα βαθμό χάρις στα γκολ των Ίνγκασον (87’) και Βιεϊρίνια (90’+4’ πέναλτι), ο Άρης πήρε ένα αποτέλεσμα που του χάρισε τη 2η θέση στην κανονική περίοδο και του άνοιξε το δρόμο για την Ευρώπη.

Στα δύο περσινά ντέρμπι του Άρη στην Τούμπα ο Μαντσίνι ήταν ακόμη πιο επιδραστικός. Στην κανονική περίοδο (11η αγωνιστική, 28 Νοεμβρίου 2021) σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 41ο λεπτό, χτυπώντας καταπληκτικά στο transition ως αριστερός εξτρέμ έπειτα από πολύ ωραία ασίστ του Ντιαλό.

Στις 11 Μαΐου, στην 8η αγωνιστική των playoffs ο Μαντσίνι ως δεξιός εξτρέμ (79 λεπτά) έβγαλε μία καταπληκτική ασίστ προς τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 63ο λεπτό, με τον τελευταίο να σημειώνει το 1-0 που έκρινε άλλο ένα μεγάλο διπλό του Άρη.

Την Κυριακή (23/4) ο Γιοβάνοβιτς θα βασιστεί όπως όλα δείχνουν, στη συνταγή των τριών κεντρικών χαφ με τον Μπερνάρ στ’ αριστερά κι ο Μαντσίνι θα έρθει με ειδική αποστολή απ’ τον πάγκο, ως game changer στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι που έκανε και στο προ εβδομάδων παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Βικελίδης (5/4), προκειμένου να μπει με μεγαλύτερη “φρεσκάδα” στο παιχνίδι και να “χτυπήσει” την (πολύ πιο κουρασμένη) άμυνα του ΠΑΟΚ στο transition.

Η δική του σκέψη και στόχευση, ωστόσο, δεν αλλάζει. Και θέλει συνεχίσει την παράδοσή του και να κάνει άλλο ένα “μεγάλο” παιχνίδι στο “σπίτι” του ΠΑΟΚ, προκειμένου να έρθει ακόμη πιο κοντά για το “τριφύλλι” ο πρώτος τίτλος έπειτα από 13 άγονα χρόνια…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments