Διεθνή

Νέα 24ωρη κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν

Νέα 24ωρη κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Προς νέα κατάπαυση του πυρός οδεύει το Σουδάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).

Προς νέα κατάπαυση του πυρός οδεύει το Σουδάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).

Η παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία  μάχεται τον επίσημο στρατό του Σουδάν, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter ότι  συμφώνησε σε 24ωρη κατάπαυση του πυρός. Η εκεχειρία πρόκειται να αρχίσει στις 7μμ ώρα Ελλάδας και έρχεται να προστεθεί στην χθεσινή 24ωρης κατάπαυση του πυρός.  π

«Επιβεβαιώνουμε την πλήρη δέσμευσή μας για πλήρη κατάπαυση του πυρός και ελπίζουμε ότι το άλλο μέρος (σ.σ.: ο επίσημος στρατός του Σουδάν) θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός σύμφωνα με την ανακοινωθείσα ώρα», ανέφεραν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στην ανάρτησή τους, η οποία είναι γραμμένη στην αραβική γλώσσα.

Δεν είναι σαφές εάν ο στρατός του Σουδάν έχει συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός. Και οι δύο πλευρές είχαν δηλώσει ότι θα τηρήσουν την 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία την Τρίτη.

Η κατάπαυση επρόκειτο επίσης να ξεκινήσει στις 6μμ τοπική ώρα λίγο πριν οι μουσουλμάνοι διακόψουν τη νηστεία του Ραμαζανιού, αλλά οι σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν, ειδικά γύρω από το αρχηγείο του στρατού στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 270 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει άλλους 2.600, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, οι δύο πλευρές συνέχισαν τις μάχες παρότι τα Ηνωμένα Εθνη και η Αφρικανική Ενωση ζήτησαν τρίωρη εκεχειρία για να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση του άμαχου πληθυσμού, που είχε καταφύγει στις οικίες του  εν μέσω της εντεινόμενης βίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments