Οδηγός

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη πληρωμές για επίδομα 1000 ευρώ

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη πληρωμές για επίδομα 1000 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα επανακατάρτισης ανέργων στη ΔΥΠΑ ενώ πάνω από 20.000 άνεργοι έχουν λάβει επίδομα 1000 ευ
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα επανακατάρτισης ανέργων στη ΔΥΠΑ ενώ πάνω από 20.000 άνεργοι έχουν λάβει επίδομα 1000 ευρώ. Οι πληρωμές στους δικαιούχους έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα την ώρα που έχουν καταβληθεί συνολικά 20.695.823 ευρώ.

Ποιους αφορά το επίδομα

Το επίδομα αφορά ανέργους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία προγράμματα κατάρτισης της επιλογής τους και πιστοποιήθηκαν σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων 120.000 ανέργων υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.
Στόχος της δράσης είναι η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους.
Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, με διά ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), που περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments