Πολιτική

Άδωνις: Λύσαμε τον γόρδιο δεσμό των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Άδωνις: Λύσαμε τον γόρδιο δεσμό των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου της τετραετίας 2019 – 2023, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να αναφερθεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου της τετραετίας 2019 – 2023, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να αναφερθεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ειδικότερα, ο Άδωνις αναφέρθηκε στην περιοχή των Ναυπηγείων Ελευσίνας και για ποιο λόγο επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο.

«Επέλεξα η αποψινή εκδήλωση να γίνει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Άνεργοι της περιοχής μού είχαν ζητήσει, στις αρχές της τετραετίας, να λύσω τον «γόρδιο δεσμό» και να λειτουργήσουν και πάλι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Θέλω λοιπόν να πω ότι, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, λύσαμε τον γόρδιο δεσμό και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πήραν και πάλι μπρος, δίνοντας ζωή και δουλειά στους κατοίκους της περιοχής».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η σημερινή απολογιστική εκδήλωση γίνεται στα ναυπηγεία καθώς η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε με τις παρεμβάσεις της να προχωρήσουν όλες οι μεγάλες επενδύσεις στα Ναυπηγεία. Ξεκίνησε με την επένδυση στο Νεώριο και ολοκληρώθηκε με τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας καθώς όπως υποσχεθήκαμε «λύσαμε τον γόρδιο δεσμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης, το 2022 οι επενδύσεις έφτασαν τα € 26,7 δισ. ενώ οι ξένες επενδύσεις ήταν στα 7,22 δισ έναντι 3,36 δισ το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξαγωγές έφτασαν τα 55 δισ. έναντι 33 δισ. το 2018, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 300.000. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι το απόλυτο ρεκόρ σημειώθηκε στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ καθώς η Ελλάδα από την 19η θέση που βρισκόταν το 2019 πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση της ΕΕ.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, το 2019 η απορρόφηση ήταν στο 24% και στο τέλος του 2022 βρίσκεται στο 85%. 

Κλείνοντας, ο Άδωνις δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκλιπούσα Δέσποινα Γερουλάνου, που, με τη ζωή της και το παράδειγμά της, τίμησε την περιοχή. «Θερμά συλλυπητήρια σε φίλους και σε συγγενείς της Δέσποινας Γερουλάνου», κατέληξε, συγκινημένος, ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments