Πολιτική

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται το τεκμήριο αθωότητας

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται το τεκμήριο αθωότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στις μετεκλογικές συνεργασίες, τις κυβερνήσεις συνεργασίας και την υπόθεση γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις μετεκλογικές συνεργασίες, τις κυβερνήσεις συνεργασίας και την υπόθεση γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές και τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «εμείς στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε αυτοδυναμία. Το μεγάλο αφεντικό όμως είναι ο Ελληνικός λαός. Αν ο Ελληνικός λαός δεν δώσει εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά δώσει εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας, οφείλουμε ως κόμμα να σεβαστούμε την εντολή αυτή».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Άδωνις, «θα πρόκειται για μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Συνήθως όμως τέτοιες κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα, γιατί πιέζονται και εκβιάζονται από βουλευτές. Επίσης, έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της συνταγματικής αναθεώρησης, που ζητάει ευρύτερη συναίνεση. Άρα, είναι σοφό και συνετό να πάρουμε το μπόνους των 40 εδρών. Κατά συνέπεια, χρειαζόμαστε περισσότερες έδρες και προτιμότερο είναι να πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση».

Επίσης, πρόσθεσε ο Άδωνις, «κι ως υπουργός το υποστηρίζω ιδιαίτερα αυτό, το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει αστάθεια στην ελληνική οικονομία, είναι η απουσία ισχυρής κυβέρνησης. Η Ελλάδα λοιπόν δεν χρειάζεται οριακή κυβέρνηση 151 – 152 εδρών, αλλά έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με καθαρή και ισχυρή πλειοψηφία».

Σε σχέση με τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο, ο Άδωνις ανέφερε: «Τυγχάνει να είναι φίλος μου και ξέρω καλά ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Όταν ακούω τα περί συνεργασίας του με την ΝΔ, με πιάνουν τα γέλια, γιατί είναι ΠΑΣΟΚ, σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ. Ας μην τον παρουσιάζουμε λοιπόν ως κάτι άλλο».

Σε σχέση με την άποψη ότι στην Ευρώπη, υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις συνεργασίας και άρα, η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «δεν είναι υποχρεωτικό να αντιγράφουμε στα πάντα την Ευρώπη. Οι περισσότερες κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ευρώπη δεν πάνε απλώς άσχημα, πάνε χάλια. Ακόμη και στην Γερμανία, που είναι το κατεξοχήν παράδειγμα χώρας με κυβερνήσεις συνεργασίας, το Κοινοβούλιο έκλεισε εδώ και δύο εβδομάδες, επειδή τα τρία κυβερνητικά κόμματα δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Πιο κοντά μας, η Βουλγαρία, χώρα με απλή αναλογική, έχει κάνει πέντε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και τώρα πάει για την έκτη. Το Ισραήλ, ένα κράτος – πρότυπο, δεν μπορεί να κυβερνηθεί εδώ και τρία χρόνια. Άρα, δεν είναι κατ’ ανάγκη καλό να θέλουμε να αντιγράψουμε την Ευρώπη ακόμη και ως προς τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου συμμετέχω ως Υπουργός, δεν έχει υπάρξει συνεδρίαση, όπου κάποιος από τους συναδέλφους να μην με έχει «μακαρίσει» που στην Ελλάδα υπάρχει το εκλογικό μπόνους. Γενικά, η απλή αναλογική είναι συνταγή καταστροφής».

Τέλος, σε ό, τι αφορά την υπόθεση Γεωργούλη, ο Άδωνις είπε ότι «ο  ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην δημοσιότητα την υπόθεση του ευρωβουλευτή, όχι γιατί το θέλησε το ίδιο πριν από όλα, αλλά γιατί το αποφάσισε η Μετσολα, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία έφερε τον φάκελο στο φως. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποχρεωμένος να αναδείξει το θέμα».

«Πρέπει να είναι πλήρως σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας. Αυτό ισχύει προφανώς και για τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη».

Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα πολύ σοβαρό. Είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ο Άδωνις, «όταν εμφανίζεται το θέμα με την παιδεραστία, ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει μια εκστρατεία δολοφονία χαρακτήρα αδιανόητου βεληνεκούς κατά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, γιατί έλεγαν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κ. Μενδώνη συγκάλυπτε τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη επί έξι ημέρες. Και για τον κ. Γεωργούλη υπήρχαν πληροφορίες εδώ και δύο χρόνια, όπως είπε ο κ. Στέλιος Κούλογλου, αλλά τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Μενδώνη τους «έγδερναν» με βάση «κουτσομπολιά», όχι με ποινική δίωξη, όπως αυτή που ασκείται τώρα κατά του Α. Γεωργούλη.

Αυτό που λέμε ως ΝΔ είναι ότι πρέπει να κάνουμε πολιτισμένους πολιτικούς διαλόγους και ότι είμαστε αντίπαλοι, όχι εχθροί, για να προσβάλουμε τον ηθικό πυρήνα των αξιών του άλλου. Δεν χρειαζόμαστε άλλη υποκρισία, αλλά ανταλλαγή θέσεων και επιχειρημάτων. Δεν πρέπει να θέτουμε υπό αμφισβήτηση την ηθική συγκρότηση των αντιπάλων μας. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι άθλιοι, διότι δεν σέβονται ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments