Πολιτική

ΝΔ: Μήνυμα ενότητας με την συμμετοχή των κ. κ. Καραμανλή και Σαμαρά

ΝΔ: Μήνυμα ενότητας με την συμμετοχή των κ. κ. Καραμανλή και Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Μήνυμα ενότητας θέλουν να στείλουν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα μήνα από την διεξαγωγή των επερχόμενων εθνικών εκλογών του Μαΐου.

Μήνυμα ενότητας θέλουν να στείλουν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα μήνα από την διεξαγωγή των επερχόμενων εθνικών εκλογών του Μαΐου. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος θέλει να υπογραμμίσει, με σειρά κινήσεων κορυφής, ότι το κυβερνών κόμμα και η ευρύτερη κεντροδεξιά, μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή παράταξη βρίσκονται σε πλήρη οργανωτική ετοιμότητα και προεκλογική εγρήγορση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός πρόκειται να προοδεύσει απόψε το απόγευμα πανηγυρικής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Σε αυτήν την ειδική συνεδρίαση αναμένεται να συμμετάσχουν τα αιρετά και τα ex officio μέλη της, δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής μάχης.

Είναι στην συνέχεια προγραμματισμένη για μεθαύριο, Σάββατο, η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η αρχηγός του κράτους αναμένεται να ενημερωθεί αναλυτικά από τον πρωθυπουργό για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση και η κ. Σακελλαροπούλου πρόκειται να κινήσει την συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία για την τυπική προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Πιο πριν, αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ναύπλιο και την Καλαμάτα, στην οποία πιθανολογείται ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνομιλία με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά έτοιμο να προβεί σε δήλωση υποστήριξης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Στον εκλογικό αγώνα αναμένεται να εισέλθει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός κ.  Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν σήμερα στην επικαιρότητα, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παραστεί, μαζί με τους κ.κ. Σαμαρά και Μητσοτάκη, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 9 Μαΐου, οπότε και θα εορταστεί η υπογραφή της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει γενικής εσωκομματικής αναγνώρισης και σκοπεύει να επικεντρώσει τον εκλογικό αγώνα γύρω από το δίπολο «με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο».

Αυτό το δίλημμα διατύπωσε άλλωστε και χθες από την Κέρκυρα, σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «Προτιμώ τη σύγκριση από τη σύγκρουση. Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε κυβερνήτη που οδηγεί στις φουρτούνες, ή μπουλούκια που ναυαγούν στις δυσκολίες; Θέλουμε στο τιμόνι τη ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments