Πολιτική

Τσακαλώτος – Δραγασάκης: Ανασκευάζουν και αυτοαναιρούνται

Τσακαλώτος – Δραγασάκης: Ανασκευάζουν και αυτοαναιρούνται

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε καταφανή ανασκευή των χθεσινών δηλώσεών τους προέβησαν προ ολίγου οι κ. κ. Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι χθες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων»

Σε καταφανή ανασκευή των χθεσινών δηλώσεών τους προέβησαν προ ολίγου οι κ. κ. Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι χθες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων», σε αντίθεση προς τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερα, το εσωκομματικό «σιωπητήριο» στις αποκλίνουσες φωνές περί «κυβέρνησης ηττημένων» σήμαινε ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αφοσιωμένο στον πρόεδρο στέλεχος. Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων.

«Για να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα χρειάζεται μία κοινωνική δυναμική και ένα πολιτικό φορτίο. Σκοπός είναι η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να μπορεί να πάει μέχρι τις 22 Μαΐου του 2027» συμπλήρωσε ο «προεδρικός» κ. Ζαχαριάδης.

Η περίπτωση Δραγασάκη και το «πρίσμα μιας θεωρητικής συζήτησης σεναρίων»

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δραγασάκης πήρε αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του, με τις οποίες συνηγορούσε υπέρ της «κυβέρνησης ηττημένων».

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει τις χθεσινές δηλώσεις του για τα περί διερεύνησης σχηματισμού κυβέρνησης, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερο κόμμα, δήλωσε ότι «έγιναν υπό το πρίσμα μιας θεωρητικής συζήτησης σεναρίων» και ότι εξέφρασε μια άποψη και δεν έρχεται σε σύγκρουση με την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και στην ερώτηση για το ένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει την δεύτερη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο βουλευτής ανέκρουσε πρύμναν, ανασκεύασε, αφήνοντας, όμως, ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί η εντολή. Στη σχετική δήλωση, ο θεωρητικός των οικονομικών τύπου ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει επίσης θεωρητικά ότι «σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων […], εμείς (σ.σ.: στον ΣΥΡΙΖΑ) λέμε πως τα προβλήματα που έχουμε είναι μεγάλα και θέλουμε όχι μόνο μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και κοινωνική. Με αυτό το σκεπτικό, όλα τα σενάρια που λέμε είναι εκτός του σχεδιασμού μας. Κι αν τα φέρει η πραγματικότητα, τότε θα συνέλθουν τα όργανα του κόμματος θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε»…

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο… προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ

Στον… προπαγανδιστικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος απέδωσε, από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την εντύπωση που δημιουργήθηκε σχετικά με την «κυβέρνηση ηττημένων».

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθεί από χθες να απομονώσει μια αποστροφή στην τηλεοπτική μου συζήτηση με τον κ. Μαγγηριάδη για να βγάλει συμπεράσματα που δεν ισχύουν. Μεταξύ άλλων μιλήσαμε για συσχετισμούς και εκλογικά μαθηματικά.  Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές», αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χθες είχε υποστηρίξει: «Άμα έχουν τρία κόμματα 47 ή 48%, τι ηττημένοι θα είναι; Εδώ έχουμε κυβερνήσεις με πολύ μικρότερα ποσοστά… Εδώ την ΝΔ δεν την πειράζει να κυβερνήσει μετά τις δεύτερες εκλογές με 35%, 36% ή 38%».

Στην σημερινή ανάρτησή του, με την οποία «διπλώνει» προδήλως τις χθεσινές απόψεις του μπροστά στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και τους εκλεκτούς εσωκομματικούς συνομιλητές του, ο κ. Τσακαλώτος συμπληρώνει: «Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον πρώτο. Έτσι αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση. Άρα μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη των εκλογών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments