Πολιτική

Άδωνις: Ο Τσίπρας θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων αν μπορεί

Άδωνις: Ο Τσίπρας θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων αν μπορεί
Στο ζήτημα της «κυβέρνησης ηττημένων» και στο πρόβλημα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο Άδωνις.

Στο ζήτημα της «κυβέρνησης ηττημένων» και στο πρόβλημα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο Άδωνις.

«Κλείστε τους Συριζαίους σε ένα δωμάτιο να τα βρουν»

Αναφορικά με το σενάριο της «κυβέρνησης ηττημένων», το οποίο διακινείται εκ νέου από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης διαπιστώνει πολυφωνία στην αξιωματική αντιπολίτευση γύρω από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.. Διαπιστώνει ότι άλλη είναι η θέση (αρνητική) του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Ζαχαριάδη και άλλη (θετική) η θέση κορυφαίων στελεχών και πρώην υπουργών όπως των κ. κ. Τσακαλώτου και Δραγασάκη. Έτσι, προτείνει «να κλειστούν, όλοι, στον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δωμάτιο μέχρις ότου βγάλουν μια κοινή απόφαση».

Κυβέρνηση ηττημένων «αν τους βγαίνουν τα κουκιά»

Στην συνέχεια, ο Άδωνις ανέφερε τι πιστεύει ο ίδιος ότι θα συμβεί αναφορικά με την κυβέρνηση ηττημένων και την στάση που θα τηρήσει ο κ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί ως τακτικιστής και θα προχωρήσει σε «κυβέρνηση ηττημένων», αν συντρέχουν οι ποσοτικές προϋποθέσεις.

«Συνήθως ο κ. Τσίπρας κάνει το αντίθετο από αυτό που λέει. Έτσι, όταν τον άκουσα να λέει ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων, αμέσως σκέφτηκα πως ο κ. Τσίπρας θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων.  Εάν τους βγαίνουν τα «κουκιά» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ., ΜέΡΑ25), θα κάνουν κυβέρνηση ηττημένων, καίτοι το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη. Είμαι 100% σίγουρος για αυτό!», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο Α. Γεωργιάδης.

Ψήφος στην ΝΔ από την πρώτη Κυριακή 

Απευθυνόμενος προς την κάμερα και τους τηλεθεατές, ο Άδωνις είπε: «Εάν δεν θέλετε να σας ξανακυβερνήσει ο Γιάννης με ένα Νι ως υπουργός Οικονομικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη σας και για την ζωή σας, ψηφίστε από την πρώτη Κυριακή Νέα Δημοκρατία και μην το αφήσετε για την δεύτερη Κυριακή».

Ως προς την στάση που θα τηρήσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις αποσαφήνισε: «Η ΝΔ δεν θα μπει σε καμιά συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα την παραδώσουμε. Και ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όλα θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Δηλαδή, εάν δεν υπάρχει η  καθαρή εκλογική νίκη που αναζητούμε, θα πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, επιδιώκοντας την αυτοδυναμία».

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως, πράγματι, η ακρίβεια είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, αλλά υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την αντιμετώπισή του.

«Ούτε ευρώ δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο της ακρίβειας»

Ειδικότερα, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως επί των ημερών του συστάθηκε υπουργικός μηχανισμός για τον έλεγχο των τιμών, σε αντιδιαστολή προς τις μηδενικές δαπάνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα, ο Άδωνις υποστήριξε: «Η ακρίβεια είναι το Νο1 πρόβλημα στον πλανήτη. Παρέλαβα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον προκάτοχό μου τον κ. Γιάννη Δραγασάκη ένα υπουργείο χωρίς ούτε έναν υπάλληλο για να διεξάγει ελέγχους. Ίδρυσα την υπηρεσία ελέγχου, την ΔΙΜΕΑ. Επάνδρωσα ολόκληρη υπηρεσία για τον έλεγχο των τιμών και έβαλα 8 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Και τι ακούω από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ; Ακούω ότι δεν έκανα τίποτα περισσότερο για τον έλεγχο της ακρίβειας από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που, επί των ημερών τους, δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για την πάταξη της ακρίβειας. Έλεος! Ήμαρτον!».

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια

Ο Άδωνις συμπλήρωσε την παρέμβασή του, υποστηρίζοντας πως δεν υφίστανται μαγικά ραβδιά και μαγικές λύσεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας.

Πιο αναλυτικά, ο Α. Γεωργιάδης είπε: «Δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Προτιμώ να εμπιστεύομαι και να συμβουλεύομαι την Eurostat. Είναι πιο αξιόπιστη από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η Eurostat παραθέτει πίνακα ως προς την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σε σχέση με το ΑΕΠ, με βάση την τελευταία μέτρηση του Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Στον πίνακα αυτό, η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση από το τέλος, με 68 μονάδες βάσης, όταν από τον ΣΥΡΙΖΑ παραλάβαμε 66 μονάδες βάσης. Άρα, λοιπόν, το 2022, τα χίλια ευρώ είχαν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από ό,τι το 2019.

Η Eurostat παραθέτει επίσης πίνακα αναφορικά με τον πληθωρισμό τροφίμων στις χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με την μέτρηση του Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 19,6%  και μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 17,9% Η Ελλάδα έχει πέσει και έχει πληθωρισμό τροφίμων 14,1% από 14,7%, χωρίς να έχει μειώσει τον ΦΠΑ όπως έκανε η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας, στην οποία η μείωση είναι μικρότερη, είναι της τάξεως του 0,2%. Η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι λοιπόν ένα μαγικό ραβδί στα χέρια μιας κυβέρνησης εναντίον της ακρίβειας. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στον αγώνα κατά της ακρίβειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments