Πολιτική

Άδωνις: Προβληματικότατη η σχέση Δικαιοσύνης – ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις: Προβληματικότατη η σχέση Δικαιοσύνης – ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις εντόπισε καίριο πρόβλημα στον τρόπο πρόσληψης των αποφάσεων των δικαστηρίων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποβάλλει διαχρονικά τις δικανικές κρίσεις, ανεξαρτήτως βαθμίδας, σε πολιτική χρήση.

Στο ζήτημα των ιδιαίτερα προβληματικών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την Δικαιοσύνη αναφέρθηκε κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα και στο One Channel. Για την ακρίβεια, ο Άδωνις εντόπισε καίριο πρόβλημα στον τρόπο πρόσληψης των αποφάσεων των δικαστηρίων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποβάλλει διαχρονικά τις δικανικές κρίσεις, ανεξαρτήτως βαθμίδας, σε πολιτική χρήση. Αυτό το πυρηνικό πρόβλημα της ηγεσίας και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει το αποτύπωμά του στην σημερινή συγκυρία, που επισφραγίζεται από τις καταγγελίες για σεξουαλικά κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και από την δικαστική καταδίκη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά.

Πιο ειδικά, ο ευρωβουλευτής Α. Γεωργούλης ελέγχεται για παραβατικές συμπεριφορές, αλλά δεν υπάρχει ακόμη δικαστική απόφαση. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπάς έχει ήδη καταδικαστεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος. «Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι αθώος», υπενθυμίζει ο Άδωνις, «αφού για να πάψεις να είσαι αθώος, πρέπει να καταδικαστείς σε δικαστήριο. Η δίωξη δεν σε καθιστά ένοχο. Παρά το τεκμήριο της αθωότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει από τις τάξεις του τον Α. Γεωργούλη». Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Άδωνις, «ο Νίκος Παππάς είναι ένοχος με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου με 13 – 0 και δεν έχει δικαίωμα έφεσης ή αναίρεσης, επειδή έχει καταδικαστεί από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως κρατά στις τάξεις του τον ένοχο, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές».

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι τόσο αυστηροί με έναν υπό κατηγορία αλλά κάνουν τα στραβά μάτια σε έναν ένοχο; Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τον υπό κατηγορία Α. Γεωργούλη και κρατά στις γραμμές του τον καταδικασμένο με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις δικαστικές αποφάσεις είναι άκρως επιλεκτικές. «Διαβάζει» τις αποφάσεις των δικαστηρίων με γνώμονα το στενό κομματικό συμφέρον και, επιπλέον, «ποδοποτά» το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο είναι ιερό και ισχύει για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ορθά τονίζεται από τον Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ένα κόμμα με προβληματικότατη σχέση με τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και, με τη στάση του στις περιπτώσεις των Α. Γεωργούλη και Ν. Παππά, με αδυναμία να αφομοιώσει την λογική ενός δυτικού συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης, όπως είναι ακριβώς είναι αυτό που ισχύει στην Ελλάδα σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments