Αθλητισμός

Πολλά τα… μέτωπα για Ραζβάν, Μπότο – Οι παίκτες που θα κρίνουν τα πάντα και οι ανανεώσεις

Πολλά τα… μέτωπα για Ραζβάν, Μπότο – Οι παίκτες που θα κρίνουν τα πάντα και οι ανανεώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Επτά 90λεπτά έμειναν ουσιαστικά όλα και όλα μέχρι να τελειώσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δυο προκλήσεις. Προέχει χρονικά το καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και στην συνέχεια ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ που ακόμα κανείς δεν ξέρει που και πότε θα γίνει

Επτά 90λεπτά έμειναν ουσιαστικά όλα και όλα μέχρι να τελειώσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δυο προκλήσεις. Προέχει χρονικά το καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και στην συνέχεια ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ που ακόμα κανείς δεν ξέρει που και πότε θα γίνει.

Σημαντικές προκλήσεις και οι δυο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο οι πιο σημαντικές προκλήσεις έχουν να κάνουν και με την επόμενη μέρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα θέματα που είναι ανοικτά και αφορούν τον προγραμματισμό-σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και έχουν ήδη αρχίσει να απασχολούν τους ανθρώπους του Δικεφάλου, αφού είναι πολλές και κομβικές οι αποφάσεις για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Ήδη οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ την καλοκαιρινή περίοδο και τις αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν. Σε αυτές τις επαφές διοίκησης και τεχνικού επιτελείου φάνηκαν και οι διαθέσεις για τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν που τέθηκε ως προτεραιότητα πριν αρχίσουν οι μεταγραφικές κινήσεις.

Η «παλιά φρουρά» κρίνει πολλά

Για κάποια από αυτά το μέλλον μοιάζει προδιαγεγραμμένο. Από τις «παλιοσειρές» η μόνη εκκρεμότητα μοιάζει να είναι αυτή του Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ καλείται στο φινάλε της σεζόν να αποφασίσει αν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην δράση ή όχι. Όπως και να έχει, μετά από 10 σεζόν συνολικά στην Τούμπα, το μέλλον του σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον Δικέφαλο όποια και αν είναι η απόφαση του. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν ότι θέλει να συνεχίσει…

Βάσει των όσων έχουν προκύψει μέχρι σήμερα φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα ανανεωθούν τα συμβόλαια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και του Ομάρ Ελ Καντουρί, των δυο τελευταίων ποδοσφαιριστών – πέραν του Πορτογάλου αρχηγού – που είχαν ενεργό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ και του αήττητου πρωταθλήματος την σεζόν 2018-19.

Ο Σουριναμέζος φέτος έχει έναν μάλλον συμπληρωματικό ρόλο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο Ελ Καντουρί που ανανέωσε το καλοκαίρι του 2021 δεν εκπλήρωσε τους όρους για αυτόματη ανανέωση που υπήρχαν στο δικό του και φαίνεται πως δύσκολα θα πιάσει και το όριο των αγώνων για να ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιο του.

Σημαντικές οι ανανεώσεις Ολιβέιρα και Τόμας

Ανοικτά είναι τα θέματα των δυο φορ Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας που έχουν αμφότεροι συμβόλαια που τελειώνουν, με τον Ισπανό να έχει οψιόν που μπορεί να ενεργοποιήσει ο ΠΑΟΚ. Αυτό του Πορτογάλου εκπνέει στο τέλος της σεζόν, με τον Λουτσέσκου να έχει εισηγηθεί την παραμονή του και τις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει να είναι μόνο ενδεικτικές των προθέσεων των δυο πλευρών για περαιτέρω συνεργασία.

Για το οικονομικό το οποίο είναι και το πιο βασικό κομμάτι μιας ενδεχόμενης συμφωνίας δεν έχουν προχωρήσει οι επαφές των δυο πλευρών, με τον Πορτογάλο να θέλει να συνεχίσει στην Τούμπα ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος για να επέλθει μια συμφωνία. Με τον Ισπανό από την άλλη τα δεδομένα είναι διαφορετικά υπό την έννοια ότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ή όχι.

Η ρήτρα για ανανέωση για μια επιπλέον σεζόν που υπάρχει στο συμβόλαιο του, δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να καθορίσει το μέλλον του 28χρονου φορ στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπράντον κερδίζει ολοένα και περισσότερους… πόντους, χωρίς πάντως να υπάρχει κάτι οριστικό σχετικά με την επόμενη χρονιά.

«Πάγωσαν» οι επαφές για Ντάντας

Με τους δανεικούς Τιάγκο Ντάντας και Τόμας Κεντζιόρα είναι δεδομένη η επιθυμία του ΠΑΟΚ να κρατήσει στην Τούμπα τον νεαρό Πορτογάλο και την επόμενη σεζόν.

Το γεγονός όμως ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιθυμεί να επεκτείνει τον δανεισμό του νεαρού μέσου και όχι να εξαγοράσει το συμβόλαιο του οδήγησε στις πρώτες διαπραγματεύσεις, από μηδενική βάση, με την Μπενφίκα. Μετά από τις πρώτες επαφές που είχε με τους Λουζιτανούς ο Ζοσέ Μπότο δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο και το θέμα φαίνεται ότι προς το παρον έχει «παγώσει».

Για τον Τόμας Κεντζιόρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε εξ αρχής θετική άποψη. Ο Πολωνός που αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου δεν κατάφερε, ωστόσο να καθιερωθεί, στην ενδεκάδα του Δικεφάλου. Τα πράγματα έδειξαν να εξελίσσονται μάλλον αρνητικά για τον ακραίο αμυντικό με τη θλάση δευτέρου βαθμού που υπέστη στον αριστερό δικέφαλο πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, όμως την ξεπέρασε γρήγορα και έχει ακόμη ευκαιρίες να πείσει τον ΠΑΟΚ για την παραμονή του.

Από την άλλη προδιαγεγραμμένο μοιάζει το μέλλον του Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος που εδώ και μήνες κάνει θεραπείες για ένα πρόβλημα στο γόνατο, δεν πρόκειται να παραμείνει στην Τούμπα και το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο προορισμό της καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments