Global News

CNN: Μπιλ Γκέιτς – Τα chatbots θα διδάσκουν ανάγνωση σε 18 μήνες

CNN: Μπιλ Γκέιτς – Τα chatbots θα διδάσκουν ανάγνωση σε 18 μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Γκέιτς είπε ότι ιστορικά, η διδασκαλία δεξιοτήτων γραφής έχει αποδειχθεί απίστευτα δύσκολο έργο για έναν υπολογιστή.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι τα chatbot AI είναι σε καλό δρόμο για να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη γραφή μέσα σε 18 μήνες. «Η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει την ικανότητα να είναι τόσο καλός δάσκαλος όσο κάθε άνθρωπος», είπε ο Γκέιτς.

Τα chatbot AI, όπως το ChatGPT του OpenAI και το Bard της Google, αναπτύχθηκαν γρήγορα τους τελευταίους μήνες και μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τη νοημοσύνη σε ανθρώπινο επίπεδο σε ορισμένες τυποποιημένες δοκιμές. Αυτή η ανάπτυξη έχει τροφοδοτήσει τόσο τον ενθουσιασμό για τις δυνατότητες της τεχνολογίας όσο και τη συζήτηση για πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Ο Γκέιτς πρόσθεσε πως  υπάρχει «απίστευτη ευχέρεια στην ικανότητα ανάγνωσης και γραφής» στα σημερινά chatbots, τα οποία σύντομα θα βοηθήσουν τους μαθητές να βελτιώσουν τη δική τους ανάγνωση και γραφή με τρόπους που η τεχνολογία δεν μπορούσε ποτέ πριν. «Στην αρχή, θα ήμασταν πιο έκπληκτοι από το πώς βοηθάει το διάβασμα – το να είσαι βοηθός έρευνας στην ανάγνωση – και να σου δίνει σχόλια για τη γραφή», είπε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς είπε ότι ιστορικά, η διδασκαλία δεξιοτήτων γραφής έχει αποδειχθεί απίστευτα δύσκολο έργο για έναν υπολογιστή. Όταν οι δάσκαλοι δίνουν σχόλια για τα δοκίμια, αναζητούν χαρακτηριστικά όπως η αφηγηματική δομή και η σαφήνεια της πεζογραφίας – μια «υψηλού επιπέδου γνωστική άσκηση» που είναι «δύσκολο» για τους προγραμματιστές να αντιγράψουν στον κώδικα, είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments